Karfiolkrém - Egészségséfünk receptje

Karfiolkrém - Egészségséfünk receptje

Az őszi szezon a karfiol idejét is jelenti. Én személy szerint nagyon szeretem ezt a zöldségünket, mert amellett, hogy nagyon egészséges, igen sokszínűen felhasználható. Hagyományosan a levest, krémlevest, morzsás karfiolt, rakott karfiolt ismerjük, de most jöjjön egy olyan változat, ami talán nem annyira elterjedt. Egy hétköznapi vacsorának rozskenyérrel, de akár vendégvárónak is más krémekkel együtt, tökéletes.

Elkészítési idő: kb. 40 perc

Hozzávalók:

  • 1 fej közepes karfiol
  • 3 db főtt tojás
  • só, bors, majonéz, mustár

A karfiolt rózsáira bontjuk, bő vízben megmossuk, és feltesszük főni sós vízben. Amíg fő, megfőzzük a tojásokat is, és tojásszeletelővel keresztbe, hosszába felvágva kockázzuk. Amikor megfőtt a karfiol, összetörjük egy villával, hozzáadjuk a tojást és tovább nyomkodjuk, amíg egységes masszát nem kapunk. Végül sóval, borssal, majonézzel, mustárral ízesítjük (egyénektől függ, hogy melyikből mennyit tesz, de általában majonéz dominál ennél a krémnél, a mustár tényleg csak ízesítse).

Karfiolkrém - Egészségséfünk receptje

Tipp! Érdemes jó puhára főzni a karfiolt, akkor könnyebben eldolgozható, kevesebb majonéz szükséges. Ha van valakinek párolója, akkor abban egészségesebb ételeket készíthetünk.

Jó tudni! A karfiolnak nagyon alacsony a kalóriatartalma, ezért a diétázóknak érdemes kihasználnia. Ezen felül sok C-vitamint, káliumot, cinket és vasat tartalmaz.

MÉG TÖBB RECEPT EGÉSZSÉGSÉFÜNKTŐL!

Tápérték (100 g)

 

Karfiol

Tojás

Majonéz

Energia

25 kcal

143 kcal

535 kcal

Fehérje

1,2 g

12,6 g

1,0 g

Zsír

0,2 g

9,5 g

60 g

Szénhidrát

4,9 g

1,8 g

5,0 g

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek