Hirdetés
Karfiolkrém - Egészségséfünk receptje

Karfiolkrém - Egészségséfünk receptje

Az őszi szezon a karfiol idejét is jelenti. Én személy szerint nagyon szeretem ezt a zöldségünket, mert amellett, hogy nagyon egészséges, igen sokszínűen felhasználható. Hagyományosan a levest, krémlevest, morzsás karfiolt, rakott karfiolt ismerjük, de most jöjjön egy olyan változat, ami talán nem annyira elterjedt. Egy hétköznapi vacsorának rozskenyérrel, de akár vendégvárónak is más krémekkel együtt, tökéletes.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: kb. 40 perc

Hozzávalók:

  • 1 fej közepes karfiol
  • 3 db főtt tojás
  • só, bors, majonéz, mustár

A karfiolt rózsáira bontjuk, bő vízben megmossuk, és feltesszük főni sós vízben. Amíg fő, megfőzzük a tojásokat is, és tojásszeletelővel keresztbe, hosszába felvágva kockázzuk. Amikor megfőtt a karfiol, összetörjük egy villával, hozzáadjuk a tojást és tovább nyomkodjuk, amíg egységes masszát nem kapunk. Végül sóval, borssal, majonézzel, mustárral ízesítjük (egyénektől függ, hogy melyikből mennyit tesz, de általában majonéz dominál ennél a krémnél, a mustár tényleg csak ízesítse).

Karfiolkrém - Egészségséfünk receptje

Tipp! Érdemes jó puhára főzni a karfiolt, akkor könnyebben eldolgozható, kevesebb majonéz szükséges. Ha van valakinek párolója, akkor abban egészségesebb ételeket készíthetünk.

Jó tudni! A karfiolnak nagyon alacsony a kalóriatartalma, ezért a diétázóknak érdemes kihasználnia. Ezen felül sok C-vitamint, káliumot, cinket és vasat tartalmaz.

MÉG TÖBB RECEPT EGÉSZSÉGSÉFÜNKTŐL!

Tápérték (100 g)

 

Karfiol

Tojás

Majonéz

Energia

25 kcal

143 kcal

535 kcal

Fehérje

1,2 g

12,6 g

1,0 g

Zsír

0,2 g

9,5 g

60 g

Szénhidrát

4,9 g

1,8 g

5,0 g

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend