Hirdetés
Karcsúságkultusz

Karcsúságkultusz

Egy professzor vizsgálata szerint a nőket mindig aggasztja testsúlyuk, és minden lehetséges módot megvizsgálnak annak érdekében, hogy leadhassanak néhány kilót. "A 16 és 63 év közötti nőkkel készített interjúkból kiderült, hogy mindegyik korosztály sovány, de formás szeretne lenni, és a többség tényleges méretétől függetlenül körülbelül 3 kilót szeretne leadni" - nyilatkozta Sarah Grogan professzor.

Hirdetés
Hirdetés

A Body Image: Understanding Body -Dissatisfaction In Men, Women and Children (Testkép: a testtel kapcsolatos elégedetlenség értelmezése férfiakban, nőkben és gyerekekben) c. könyv szerzője nem fest túl borús képet.

"A nők könnyen megfogalmazták, mit nem szeretnek saját testükben, azt azonban sokkal nehezebben tudták megmondani, mit szeretnek benne. A többség azt mondta, hogy sokkal magabiztosabb lenne, ha lefogyna. A megkérdezett nők közül egy sem, még az objektív módon soványnak mondhatók sem állították azt, hogy hízni szeretnének." - magyarázza a kutató. "Olyan kultúrában élünk, ahol a női karcsúság mindenféle pozitív jellemzővel áll összefüggésben, beleértve az önbizalmat, az eleganciát, a szépséget és a fiatalságot" - tette hozzá Grogan.

Valóban, a vizsgálat azt mutatta, hogy a karcsú embereket nem csak szebbnek tartják, hanem az állásinterjúkon és a munkában is jobban szerepelnek, kisebb valószínűséggel ítélik el őket valamilyen bűncselekményért, ha pedig mégis elítélik, nagyobb valószínűséggel kapnak enyhébb ítéletet.

A Floridai Egyetem egyik tanulmányából az derült ki, hogy az átlagosnál 10 kilogrammal könnyebb amerikai nők körülbelül 3 millió forintnak megfelelő dollárral többet keresnek az átlagos testsúlyú nőknél. Egy 24 éven át folytatott német kutatás pedig kimutatta, hogy a testsúly nagyobb mértékben befolyásolja az érzelmeinket, mint szerelmi életünk.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend