Kaliforniai paprikás bruschetta - Egészségséf
A bruschetta az egyik kedvenc előételem. Sokan csak a hagyományos változatot ismerik, a paradicsomos, fokhagymás, bazsalikomosat. Ezt azonban ki lehet egészíteni mással is, és ugyanolyan finom lesz.
Elkészítési idő: kb. 15 perc
Hozzávalók:
- 1 sárga kaliforniai paprika
- 10 dkg koktélparadicsom
- 3 gerezd fokhagyma zúzva
- só
- frissen őrölt bors
- 6-8 levél friss bazsalikomlevél aprítva
- oliva olaj
A paprikát megmossuk és apró kockákra vágjuk. A paradicsomokkal ugyanezt tesszük, összekeverjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Sózzuk, borsozzuk, végül belekeverjük a bazsalikomot és egy kevés olíva olajat is. Pirítóssal tálaljuk.
Tipp! Ha még színesebbre szeretnénk készíteni, akkor dupla adagot csináljunk és tegyünk bele zöld kaliforniai paprikát is. Grillezett húsok mellé salátának is nagyon finom és egészséges.
Jó tudni! A nyersen fogyasztott zöldségek és gyümölcsök a legegészségesebbek. Az olaj pedig segíti a zsírban oldódó vitaminok felszívódását is.
Még több különleges recept Egészségséfünktől
Tápérték (100 g)
|
Paradicsom |
Paprika |
Fokhagyma |
Olíva olaj |
Energia |
18 kcal |
27 kcal |
149 kcal |
902 kcal |
Fehérje |
0,8 g |
1 g |
6,3 g |
0 g |
Zsír |
0,2 g |
0,2 g |
0,5 g |
100 g |
Szénhidrát |
3,8 g |
6,3 g |
33 g |
0 g |