Hirdetés
Juhtúrós, oregánós pogácsa

Juhtúrós, oregánós pogácsa

Amikor rendezvényre készülünk, és valami házi készítésű nassolnivalót kérnek, általában sósat szoktam csinálni. Egyrészt, mert többen szeretnek édeset sütni, másrészt a különböző ízesítésű pogácsák jó borkorcsolyák lehetnek. Most egy oregánós, juhtúrós pogácsát készítettem.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: kb. 60 perc + 2 óra hűtő

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg Rama
  • 25 dkg tehéntúró
  • 10 dkg juhtúró
  • 1 evőkanál oregánó

Juhtúrós, oregánós pogácsa

A lisztben elkeverjük a sót és az oregánót. Elmorzsoljuk benne a Rama-t, majd a túrót és a juhtúrót. Jól összegyúrjuk és legalább 2 órára hűtőbe tesszük. Kiszaggatjuk, és előmelegített sütőben 190 fokon kb. 10 perc alatt készre sütjük.

Tipp! Ha még szeretnénk hozzátenni valamit, akkor illik hozzá a füstölt sajt, illetve megkenhetjük a tetejét tojással, megszórhatjuk frissen reszelt parmezánnal sütés előtt.

Jó tudni! Lisztből használhatunk szénhidrát csökkentett változatot, túróból pedig zsírszegényet.

Még több recept Egészségséfünktől

Tápérték (100 g):

 

Liszt

Túró

Vaj

Juhtúró

Energia

370 kcal

143 kcal

746 kcal

281 kcal

Fehérje

12,3 g

16,2 g

0,4 g

15 g

Zsír

1,3 g

7 g

80 g

24 g

Szénhidrát

76,3 g

3,7 g

0,5 g

1,3 g

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend