Hirdetés
Így hagyja hátra a magányt!

Így hagyja hátra a magányt!

A magány leginkább az idős embereket érinti, és sajnos rossz hatással lehet az egészségükre. De ne felejtsük: a magány enyhíthető! Még akkor is ha egyedül élünk, és nem is vagyunk barátkozós típusok.

Hirdetés
Hirdetés

Az idős emberek azért magányosak, mert már nem dolgoznak, nincs erejük kimozdulni, esetleg elvesztették házastársukat, gyerekeik távol költöztek. Azonban mindezek ellenére nem kell egyedül maradniuk. Íme néhány jó tanács!

Mosolyogjon, még akkor is, ha nehéz!

Ragadjon meg minden alkalmat, hogy rámosolyoghasson valakire, és kezdeményezzen párbeszédet. Legyen szó a bolti pénztárosról, az orvosnál a többi várakozó betegről, vagy a vonaton a mellettünk ülőről, szólítsuk meg. Ha nem jut eszünkbe semmi téma, akkor kérdezzünk róluk.

Hívja át barátait, szomszédját egy teára!

Ha magányosnak érezzük magunkat, ne várakozzunk arra, hogy valaki meglátogasson minket, hanem invitáljuk meg őket mi egy teára.

Így hagyja hátra a magányt!

A vendégek sokszor nem azért nem jönnek, mert nem akarnak minket látni, hanem mert nem akarnak zavarni. Így kell nekik egy kis bátorítás.

Telefonáljon!

Távol lakik a családja? Nincs idejük gyakran látogatni? Hívja fel őket telefonon! Ez a második legjobb dolog, amit tehet azután, hogy velük van.

Szeresse meg a számítógépet!

Kérje meg gyerekeit, unokáit, hogy vezessék be Önt a számítógépezés rejtelmeibe. Az internet új kapukat fog megnyitni Ön előtt. Egyrészt könnyebben fog tudni kommunikálni a családdal, másrészt új ismeretségekre tehet szert. A gyerekek kiselejtezett gépének is nagy hasznát veheti, vagy egy tabletnek, amit rettentően egyszerű használni.

Járjon el a helyi közösségbe!

Még vidéken is lehet találni valamilyen közösségi programot, amihez lehet csatlakozni: kórus, olvasókör, vallásos összejövetelek. Nincs ilyen? Akkor szervezzen egyet ön! Egy pakli kártya is elég lesz a program megalapításához.

Tervezze meg a hetét!

Előre döntse el, melyik nap mit fog csinálni, legyen az egy séta a parkban, erdőben, kerti kapálás, rokonlátogatás, egy jó film megnézése. Így minden nap lesz valami, amire érdemes várni.

Utazzon!

Nem kell nagy távolságokra gondolni. Az öregkor egyik nagyszerű hozománya, hogy sokkal olcsóbban utazhat. Használja ki! Vonatozzon be a közeli városba, nézelődjön, sétáljon, látogasson meg egy rég látott, kedves barátot!

Segítsen másoknak!

Nézzen körbe környezetében, hogy hol szorulnak segítségre. Vannak szervezett segítő programok is, de ha csak egy kedves családnak segít néha vigyázni a gyerekre, vagy megtanít néhány titkos receptet egy fiatal családanyának, akkor már sokkal jobban fogja magát érezni!

Így hagyja hátra a magányt!

A „Címlaphölgy 60 felett” kampányról a Patika Tükörben olvashatnak. Kérje a lapot gyógyszerészétől!

A kampányról és a jelentkezés részleteiről ide kattintva tudhat meg többet!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend