Hirdetés
Így élj jobban! 6 dolog, amit gyászjelentésekből tanultunk

Így élj jobban! 6 dolog, amit gyászjelentésekből tanultunk

A Huffingtonpost gyászjelentéseket író csapata morbid módon a legvidámabb kis barak. Azt gondolják, hogy egy gyászjelentés egy életnek az ünneplése, ráadásul rengeteget lehet belőlük tanulni. Például azt, hogy mi, akik még élünk, hogyan élhetünk jobb életet.

Hirdetés
Hirdetés

Ne várj!

Byan Marquard, aki már vagy 800 gyászjelentést írt a The Boson Globe című újságba ezt írja: „Sokat gondolok a halálra, és egy nap beugrott, hogy ha addig élek, ameddig az apám, akkor még van 25 évem. Így Bostonból egy messzi kisvárosba költöztem. Miért? Egy gyászjelentésben azt olvastam: ne halogasd, amit mindig is meg akartál tenni."

A humornak MINDIG van helye

Még a gyászjelentésekben is, bizony. Hiszen ezeknek az irományokban az jelenik meg, amire az emberek leginkább emlékeznek az elhunyttal kapcsolatban, és ha ez a humor, akkor bizony helye kell, hogy legyen benne. És így az élet más területén is!

Így élj jobban! 6 dolog, amit gyászjelentésekből tanultunk

Légy bátor!

Laura Huber, szintén gyászjelentés író. Az ő legfőbb üzenete az, hogy élj olyan életet, amiről érdemes írni. „Olyan emberekről írtam, akik körbehajózták a világot, szolgáltak a háborúban, gyerekeket tanítottak olvasni vagy épp az unokáikra vigyáztak. Mindegy, mi a szenvedélyed, csináld teljes szívedből, és ne érdekeljen, hogy mások mit gondolnak.”

Légy hálás!

Az agydaganattal küzdő bátor lányról, aki a méltóságteljes halált választotta mi is írtunk. Brittany Maynard gyászjelentésének fő üzenete a hála volt. „Azok az emberek értékelik az életet, akik megállnak, és azok a legboldogabbak, akik hálásak.”

Jusson eszedbe: mindenki emberből van

A gyászjelentések nem képesek teljes képet adni egy életről, de emlékeztetnek minket arra, hogy mindenki esendő, akármenniyre is népszerű vagy híres. És ez így van rendjén.

Az emberi kapcsolatok a legfontosabbak

Vannak, akik megírják a saját gyászjelentésüket, vannak, akik profira bízzák, de a legtöbbször a szerettek írják meg. Így ezek az írások nem csak azt mondják el, hogyan emlékeznek arra az emberre, hanem azt is, hogy milyen érzéseket keltett bennük az az ember. Így hát, légy kedves, mert az emberekben az irántad táplált érzésük fog megmaradni a legtovább.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend