Hirdetés
Húsleves tortellinivel - Egészségséfünk receptje

Húsleves tortellinivel - Egészségséfünk receptje

Elsőre soknak tűnhet az elkészítési idő, de ez ne riasszon el senkit. A jó húsleveshez több idő kell, de amíg az fő, minden mást el tudunk készíteni. Én legjobban marhahúsból szeretem, ezért is hosszabb a főzési idő. A tortellinivel pedig változatosabbá tehetjük.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: kb. 3 óra

Hozzávalók:

  • kb. 2,5-3 kg marhahús vegyesen (marhafarok+ comb, vagy nyak, vagy lábszár)
  • leves zöldség (4-5 sárgarépa, 2 fehérrépa, zeller, kelkáposzta 1 kis fej hagyma, 1 szál lestyán, petrezselyem zöldje, 1 karalábé)
  • 1 csomag tortellini (sonkás)

Húsleves tortellinivel - Egészségséfünk receptje

A hús mennyisége 10 literes fazékhoz van megadva. Ha megmostuk, nagy lángon feltesszük főni, sózzuk, ha elkezd feljönni a habja, lehabozzuk. A megtisztított, megmosott zöldségeket beletesszük, és közepes, de inkább kis lángon főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Nem szabad, hogy innentől kezdve forrjon, csak gyöngyözhet, így lesz tiszta, aranysárga színű. Főzés közben, ha még szükséges, lehabozzuk. Amíg fő, sós vízben kifőzzük a tortellinit a leírásnak megfelelően. A tányér aljába teszünk 4-5 darabot, rámerjük a leszűrt levest, megszórjuk a tetejét friss petrezselyemmel.

Tipp! Ennél a fogásnál nem illik belevágni a húst, viszont másodiknak készíthetünk egy sóskamártást, és azzal tálalhatjuk. Ne fedjük le a levest, mert attól is zavaros lehet.

Jó tudni! A húsleves kényes, ezért ha leszűrtük, és végeztünk az ebéddel, érdemes hideg vízbe állítani a fazekat és lehűteni, hogy minél előbb hűtőbe tehessük. Ha jó a hűtőnk, akkor viszont még 3-4 napig is fogyasztható.

MÉG TÖBB ISTENI ÉS EGÉSZSÉGES RECEPT ITT!

 

Marha comb

Sárgarépa

Fehérrépa

Karalábé

Kelkáposzta

Energia

153 kcal

41 kcal

75 kcal

27 kcal

27 kcal

Fehérje

21,5 g

0,9 g

1,2 g

17 g

2,0 g

Zsír

6,8 g

0,2 g

0,3 g

0,1 g

0,1 g

Szénhidrát

0 g

9,5 g

17,9 g

6,2 g

6,1 g

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend