Hideg gyümölcsleves - Hisztaminérzékenyeknek is!
Szatmári Éva dietetikus és Lengyel Ákos séf ajánlásával olyan ételek receptjét ajánljuk, amiket hisztaminintoleranciában szenvedők is fogyaszthatnak. Második fogásuk ez a hideg gyümölcsleves.
Elkészítés: 30 perc
Hozzávalók 4 személyre:
- 60 dkg meggy
- csipetnyi só
- 2,5 dl tejszín
- 8 dkg liszt
- 1 darab kezeletlen citrom
- kevés fahéj és szegfűszeg
- 15 dkg cukor
A megtisztított, megmosott, kimagozott meggyet forrásban lévő sós vízben megfőzzük. Egy keverőtálban habverővel simára keverjük a tejszínt és a lisztet, amihez kevés vizet adunk. A felforrt meggy levéből egy-két kanálnyit a habarásba merünk, állandó keverés mellett. A tejszínt visszaöntjük a forró levesbe, jól kiforraljuk. A citrom héját levágjuk, a levét kifacsarjuk. Beletesszük a fahéjat, szegfűszeget, addig forraljuk, amíg besűrűsödik. Ezt a redukciót szűrjük a levesbe, majd kevés sóval és a cukorral ízesítjük, ismét kiforraljuk. Lehűtve, tejszínhabbal kínáljuk.
Energiatartalom: 385 kcal
Kapcsolódó írások

