Hideg gyümölcsleves - Hisztaminérzékenyeknek is!

Hideg gyümölcsleves - Hisztaminérzékenyeknek is!

Szatmári Éva dietetikus és Lengyel Ákos séf ajánlásával olyan ételek receptjét ajánljuk, amiket hisztaminintoleranciában szenvedők is fogyaszthatnak. Második fogásuk ez a hideg gyümölcsleves.

Elkészítés: 30 perc

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg meggy
  • csipetnyi só
  • 2,5 dl tejszín
  • 8 dkg liszt
  • 1 darab kezeletlen citrom
  • kevés fahéj és szegfűszeg
  • 15 dkg cukor

Hideg gyümölcsleves - Hisztaminérzékenyeknek is!

A megtisztított, megmosott, kimagozott meggyet forrásban lévő sós vízben megfőzzük. Egy keverőtálban habverővel simára keverjük a tejszínt és a lisztet, amihez kevés vizet adunk. A felforrt meggy levéből egy-két kanálnyit a habarásba merünk, állandó keverés mellett. A tejszínt visszaöntjük a forró levesbe, jól kiforraljuk. A citrom héját levágjuk, a levét kifacsarjuk. Beletesszük a fahéjat, szegfűszeget, addig forraljuk, amíg besűrűsödik. Ezt a redukciót szűrjük a levesbe, majd kevés sóval és a cukorral ízesítjük, ismét kiforraljuk. Lehűtve, tejszínhabbal kínáljuk.

Energiatartalom: 385 kcal

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek