Hirdetés
Helló május! 3 egészséges étel idényzöldségekből

Helló május! 3 egészséges étel idényzöldségekből

Májusban már isteni finom, zsenge zöldségek teremnek a földeken, és mi is beszerezhetjük őket a piacokon - ha nem vagyunk olyan szerencsések, hogy a kis kertünkből szedjük őket. Három májusi kedvencünk a zöldborsó, a karalábé és a spenót.

Hirdetés
Hirdetés

Fűszeres zöldborsókrém pirítóssal

Hozzávalók:

  • 10 dkg zöldborsó
  • bazsalikom
  • bors
  • oregano
  • kakukkfű
  • csípős paprika
  • fokhagyma

Helló május! 3 egészséges étel idényzöldségekből

Elkészítés:

A zöldborsót főzzük meg, a forrástól számított 2 perc után már levehetjük a tűzről. Az összes hozzávalóval együtt rakjuk be a turmixgépünkbe, és turmixoljuk össze őket. Öntsük ki egy edénybe, és hagyjuk állni, hogy összeérjenek az ízek. Tálaláskor pirítós kenyérrel kínáljuk.

Spenótos karalábéleves

Hozzávalók:

  • 3 db karalábé
  • 20 dkg spenót
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • lestyán
  • 3 dl tej
  • 3 dl tejszín
  • bors
  • kis napraforgó olaj

A nokedlihez:

  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 tk só

Helló május! 3 egészséges étel idényzöldségekből

Előkészítjük a zöldségeket. Mindent felaprítunk, a spenótot csíkokra vágjuk, a szárával együtt. A hagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a petrezselymet, tovább pirítjuk egy-két percig, majd a karalábét is beletesszük. Felöntjük a tejjel és még annyi vízzel, hogy épp ellepje. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a lestyánt, majd lefedjük és közepes lángon addig főzzük, amíg a karalábé már majdnem puha. Ekkor adjuk hozzá a spenótot, tovább főzzük, amíg a karalábé megpuhul. Hozzáöntjük a tejszínt, elkeverjük.

Elkészítjük a nokedlit: a tojást elkeverjük a liszttel és sóval, majd a levesbe szaggatjuk. 2-3 perc múlva megkeverjük, és kész. Friss petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

Spenótos csirke serpenyőben

  • 25 dkg csirkemell filé
  • 25 dkg spenót
  • 6 db szárított paradicsom
  • 125 g mozzarella
  • 1 fél citrom leve
  • 1 ek vaj
  • 2 ek olívaolaj
  • fekete bors

Helló május! 3 egészséges étel idényzöldségekből

A megmosott spenótleveleket néhány perc alatt megpárpljuk egy kis olajon, épp hogy összeessenek a levelek. A húst felkockázzuk, sózzuk-borsozzuk, vaj és olívaolaj keverékén, felhevített serpenyőben, erős tűzön megsütjük. Mikor majdnem kész a csirke, hozzáadjuk a spenótot és a csíkokra vágott szárított paradicsomot. Jól átforgatjuk, összemelegítjük. Szükség esetén utóízesítjük. A legvégén beletépkedjük a sajtot. Mikor megolvad a mozzarella, félrehúzzuk a tűzről, citromlevet facsarunk rá. Tálaljuk.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend