Hirdetés
Házi praktikák az őszi hajhullás ellen

Házi praktikák az őszi hajhullás ellen

Sokan gondoljuk úgy, hogy ez a probléma csak másokkal fordulhat elő, hiszen a hajunk egészséges és erős. Azonban a hajhullás sajnos bárkivel előfordulhat, különösen ilyenkor ősszel!

Hirdetés
Hirdetés

A hajhullásnak számos oka lehet: genetikai vagy környezet okozta, időszakos vagy állandó. Nem is gondolnánk, hogy már az is előidézheti, ha télen nem hordunk sapkát, sőt ha túl szoros a sapka vagy kalap, amit viselünk, vagy a gyakori, erős fonás is negatív hatással bírhat. Ám a lényeg, hogy van rá megoldás! Mi magunk is megelőzhetjük vagy megakadályozhatjuk a hajhullást, ha azt nem súlyos betegség idézte elő.

Íme néhány recept, amit érdemes kipróbálni

A népi gyógyászatban számtalan receptet találhatunk a hajhullás megelőzésére. Azonban ne várjunk azonnali csodát, rendszeres körülbelül egy hónapos ápolás kell, hogy valóban elérjük a kívánt hatást és, hogy az eredmény szemmel látható legyen.

- Készíts el egy friss csalán főzetet! Nincs más dolgod, mint a csalánleveleket 3,5 dl vízben lefőzni, hozzáadni egy teáskanál ecetet és körülbelül 30-40 percig forralni. A kész főzetet szűrjük le, és alkalmazzuk hetente kétszer hajmosás után.

- Tegyél 2 evőkanál tölgyfa kérget, adj hozzá hagyma héjat és öntsd fel egy kis vízzel, majd forrald egy órán át. Aztán hűtsd le a főzetet, és dörzsöld be vele a hajhagymákat. A főzetet érdemes minél többször alkalmazni, lehetőleg minden hajmosás után.

Házi praktikák az őszi hajhullás ellen

- Gyönyörűvé és erőssé varázsolja hajad, ha samponhasználat után az alábbi főzettel öblíted le: vegyél egy kis körömvirágot és bojtorján gyökeret, adj hozzá komlót és forrald fel vízben 10 percig. Szűrd le a keveréket, hagyd állni 30 percet, majd öblítsd le vele hajadat.

Forrás: napidoktor.hu

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend