Harcsa Wellington módra
A Wellington móddal leggyakrabban a bélszín ételek között találkozunk. Omlós tésztába sütve, gombapéppel, tojással és pecsenyelével kínálva. Milyen jó a példa, hogy nem kell bélszínt vennünk a Wellingtonhoz, el lehet azt készíteni afrikai harcsából is.
Hozzávalók:
1 db szarvasi afrikai harcsa
1 csomag leveles tészta
500 gramm csiperkegomba
6 szelet Fekete-erdei sonka
3 maréknyi friss spenótlevél
1 egész ananász
kakukkfű, rózsabors
olívaolaj
vaj
1 tojás
A harcsát süssük elő, a gombát vágjuk apróra, majd kakukkfűvel pároljuk meg. Aprító gépben pépesítsük. A spenótleveleket pár másodpercre dobjuk egy kevés vajra. A leveles tésztát hajtsuk ki, és a közepére ágyazzunk meg a spenótlevelek felével a harcsának. Fedjük le a sonka szeletekkel, és kanalazzunk rá a gombapép felét, majd fektessük rá az elősütött halat. Ezután jöhet a gombapép másik fele, és ezzel együtt fedjük be a sonkával. Végül a maradék spenótlevelek, aztán az egészre hajtsuk rá a leveles tészta széleit. Fordítsuk a hajtásra a batyut, majd kenjük meg tojással. 200°C-on 20 percig süssük. Daraboljuk fel a friss ananászt, majd vajon rózsaborssal fűszerezve fél-fél percig süssük a szeletek vagy csíkok oldalait.