Hirdetés
Görög saláta kis csavarral - Egészségséfünk receptje

Görög saláta kis csavarral - Egészségséfünk receptje

Nyári időszakban nagyon szeretem a friss salátákat. Természetesen a klasszikus változatokat is, de sokszor az alapokat meghagyva variálom őket - így biztos nem unjuk meg. Az, hogy mikor, milyen változat kerül az asztalra, sokszor a hűtő tartalmától is függ. Merjük használni a fantáziánkat! Így tettem én is ennél a receptnél.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók:

  • 1 db kígyóuborka
  • 6-8 szem koktélparadicsom
  • 1 kaliforniai paprika
  • fél fej lilahagyma
  • 10-15 dkg kockázott feta sajt

Öntethez:

  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 5 evőkanál natúr joghurt
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 gerezd fokhagyma zúzva
  • frissen őrölt bors ízlés szerint

Görög saláta kis csavarral - Egészségséfünk receptje

Az uborkát, a kaliforniai paprikát, összekockázom, a koktélparadicsomot 4 felé vágom, a lilahagymát felvágom és szálakra szedem. Az egészet beleteszem egy nagyobb tálba. Az öntet összetevőit összekeverem, ráöntöm a salátára, megforgatom. A tetejére teszem a kockázott feta sajtot. Paradicsommal, olíva bogyóval díszíthetem.

Tipp! Kaliforniai paprikából használjuk a sárga változatot, így még színesebb lesz a salátánk. Olíva bogyót én nem szeretem, ezért kihagyom, de akinek ízlik, akár a salátába is vághat bele.

Jó tudni! A mediterrán ételek sok zöldséget, olíva olajat , halat tartalmaznak, ami nagy mértékben lecsökkenti a szívbetegségek illetve az idős korban előforduló stroke kockázatát.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend