Görög saláta kis csavarral - Egészségséfünk receptje
Nyári időszakban nagyon szeretem a friss salátákat. Természetesen a klasszikus változatokat is, de sokszor az alapokat meghagyva variálom őket - így biztos nem unjuk meg. Az, hogy mikor, milyen változat kerül az asztalra, sokszor a hűtő tartalmától is függ. Merjük használni a fantáziánkat! Így tettem én is ennél a receptnél.
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók:
- 1 db kígyóuborka
- 6-8 szem koktélparadicsom
- 1 kaliforniai paprika
- fél fej lilahagyma
- 10-15 dkg kockázott feta sajt
Öntethez:
- 2 evőkanál olíva olaj
- 5 evőkanál natúr joghurt
- 1 teáskanál oregánó
- 1 gerezd fokhagyma zúzva
- frissen őrölt bors ízlés szerint
Az uborkát, a kaliforniai paprikát, összekockázom, a koktélparadicsomot 4 felé vágom, a lilahagymát felvágom és szálakra szedem. Az egészet beleteszem egy nagyobb tálba. Az öntet összetevőit összekeverem, ráöntöm a salátára, megforgatom. A tetejére teszem a kockázott feta sajtot. Paradicsommal, olíva bogyóval díszíthetem.
Tipp! Kaliforniai paprikából használjuk a sárga változatot, így még színesebb lesz a salátánk. Olíva bogyót én nem szeretem, ezért kihagyom, de akinek ízlik, akár a salátába is vághat bele.
Jó tudni! A mediterrán ételek sok zöldséget, olíva olajat , halat tartalmaznak, ami nagy mértékben lecsökkenti a szívbetegségek illetve az idős korban előforduló stroke kockázatát.