Hirdetés
Gombakrémes melegszendvics - Egészségséfünk receptje

Gombakrémes melegszendvics - Egészségséfünk receptje

Ha vendégeket várunk, nincs mindig kedvünk komplett ételsort felállítani. Az is előfordul, hogy csak egy borozgatós, beszélgetős estére készülünk. Ez a melegszendvics mindkét esetben elkészíthető - és szinte biztos a siker.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: kb. 45 perc

Hozzávalók:

  • 1 kb. csiperke gomba tisztítva (a szárát is felhasználhatjuk
  • 2 közepes fej hagyma karikázva
  • olíva olaj
  • só, bors, majoranna
  • tejföl
  • reszelt sajt
  • rozskenyér

Gombakrémes melegszendvics - Egészségséfünk receptje

A gombákat felszeleteljük. Egy sütőlapra leterítjük a gombát, rá a hagymát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majorannával. Meglocsoljuk olíva olajjal, 180 fokon megsütjük. Ha kicsit kihűlt, összeturmixszoljuk, és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy krémes legyen, de ne túl híg. A sütőben megpirítjuk a kenyér egyik oldalát. Majd megfordítjuk, teszünk rá a krémből és megszórjuk sajttal. Arany színűre sütjük.

Tipp! Előételként is adhatjuk kenyérrel vagy pizzatésztával más krémekkel együtt.

Jó tudni! Ha valaki diétázik, vagy cukorbeteg, akkor a kenyérből válasszon szénhidrát csökkentett változatot. Ez már szinte minden nagyobb élelmiszerboltban kapható.

Tápérték: (100 g)

 

Csiperkegomba

Tejföl (12 %-os)

Rozskenyér

Energia

39 kcal

132 kcal

258 kcal

Fehérje

5,9 g

3,0 g

8,5 g

Zsír

0,2 g

12 g

3,3 g

Szénhidrát

3,3 g

3,4 g

48,3 g

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend