Gesztenyés rolád - Laktózmentes húsvét

Gesztenyés rolád - Laktózmentes húsvét

Közeleg a húsvét és vele együtt a finom falatok ideje. A laktózérzékenyeknek azonban vigyázniuk kell, hogy milyen falatokat fogadtak el vendégségben. Mi összeállítottunk egy laktózmentes menüt az ünnepekre. Íme a desszert: a gesztenyés rolád.

Elkészítés: 1 óra
280 kcal/szelet

Gesztenyés rolád - Laktózmentes húsvét

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 10 evőkanál cukor
  • 10 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál sötét, cukrozatlan kakaópor
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 3 csepp rumaroma
  • 5 dkg étcsokoládé

A tojást a cukorral robotgép segítségével fehéredésig habosra keverjük, majd beleszitáljuk a lisztet. Óvatosan beleforgatjuk. Negyedébe pedig beleforgatjuk a kakaóport. Sütőpapírral bélelt tepsire foltokat kenünk a kakaós masszából, a mélyhűtőbe tesszük, amíg megdermed. A maradék fehér masszát a foltokra kenjük, 180 °C-os sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. Ne süssük túl, mert nem lehet feltekerni. A papírt lehúzzuk a piskótáról, és egy tiszta konyharuhával még langyosan feltekerjük, így hagyjuk kihűlni. A gesztenyemasszát kikeverjük a rumaromával, és aprított csokoládét adunk hozzá. A krémet a piskótába töltjük, csokoládélapokkal díszíthetjük.

Tejcukormentes kaszinótojás recept

Fűszeres főtt sonka

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek