Gesztenyés rolád - Laktózmentes húsvét
Közeleg a húsvét és vele együtt a finom falatok ideje. A laktózérzékenyeknek azonban vigyázniuk kell, hogy milyen falatokat fogadtak el vendégségben. Mi összeállítottunk egy laktózmentes menüt az ünnepekre. Íme a desszert: a gesztenyés rolád.
Elkészítés: 1 óra
280 kcal/szelet
Hozzávalók:
- 5 tojás
- 10 evőkanál cukor
- 10 evőkanál liszt
- 1 evőkanál sötét, cukrozatlan kakaópor
- 25 dkg gesztenyemassza
- 3 csepp rumaroma
- 5 dkg étcsokoládé
A tojást a cukorral robotgép segítségével fehéredésig habosra keverjük, majd beleszitáljuk a lisztet. Óvatosan beleforgatjuk. Negyedébe pedig beleforgatjuk a kakaóport. Sütőpapírral bélelt tepsire foltokat kenünk a kakaós masszából, a mélyhűtőbe tesszük, amíg megdermed. A maradék fehér masszát a foltokra kenjük, 180 °C-os sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. Ne süssük túl, mert nem lehet feltekerni. A papírt lehúzzuk a piskótáról, és egy tiszta konyharuhával még langyosan feltekerjük, így hagyjuk kihűlni. A gesztenyemasszát kikeverjük a rumaromával, és aprított csokoládét adunk hozzá. A krémet a piskótába töltjük, csokoládélapokkal díszíthetjük.
Tejcukormentes kaszinótojás recept