Hirdetés
Génjeinktől függ, hogy mi vagyunk-e a társaság középpontja

Génjeinktől függ, hogy mi vagyunk-e a társaság középpontja

Hiába bármilyen neveltetés, a génjeink határozzák meg, milyen pozíciót foglalunk el a barátaink között, a munkahelyen, emberi kapcsolatainkban - állítja egy amerikai tanulmány.

Hirdetés
Hirdetés

A népszerű emberek, akik az összejövetelek lelkei, talán a génjeiknek köszönhetik mindezt - állítja egy ikrekről szóló tanulmány. Eszerint az, hogy milyen pozíciót foglalunk el egy csoportban, sokkal inkább függ a génjeinktől, mint a neveltetésünktől.

Az egypetéjű ikrek, akiknek azonos a génállományuk, általában ugyanazt a státust foglalják el a társaságban, míg a nem teljesen azonos génekkel rendelkező kétpetéjű ikrek sokszor más pozíciókat töltenek be.

Helyünk a társadalmi hálózatokban ezek szerint elsősorban génjeinktől függ - állapítják meg a tudósok. Úgy okoskodnak, hogy a történelem során volt, hogy érdemesebb volt a középpontban lenni - például amikor élelemhiány volt -, és volt, amikor inkább a periféria volt kedvezőbb - például járványok idején.

James Fowler, a San Diego-i Egyetem professzora szerint társadalmi kapcsolataink genetikus örökségünk alapvető részét képezik. Azaz a természetes kiválasztódás azt is meghatározza, hogy kikkel fogunk kapcsolatba lépni.

Forrás: Inforadio.hu

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend