Hirdetés
Gazpacho – a hideg zöldségleves receptje

Gazpacho – a hideg zöldségleves receptje

A nyári folyadékpótlást nem csak ásványvízzel lehet elvégezni. Sokkal kellemesebb módja egy finom, hideg leves.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: 1 óra

Hozzávalók:

  • 1 kg paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél kígyóuborka (mag nélkül)
  • 1 darab kaliforniai paprika
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 pohár hideg víz
  • só, bors
  • 2 evőkanál olívaolaj

Gazpacho – a hideg zöldségleves receptje

A paradicsomot megmossuk, a fokhagymával nyersen leturmixoljuk, átpasszírozzuk. Az uborkát, a paprikát, a póréhagymát nagyon apróra vágjuk, a paradicsomlébe keverjük. (Tetszés szerint bele is turmixolhatjuk.)  Az ízesített paradicsompürét vízzel felöntjük, olívaolajjal, sóval, borssal ízesítjük. Egy napra a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Hidegen tálaljuk, sajtos pirítóst vagy bagettet, kevés tejszínt kínálhatunk mellé.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend