Hirdetés
Fűszeres krumpli mártogatóssal - Egészségséfünk receptje

Fűszeres krumpli mártogatóssal - Egészségséfünk receptje

Igyekszünk egészségesen táplálkozni, néha azonban kell egy kis „bűnözés”. Ha ilyen kedvünk van, köretnek vagy csak úgy készítsük el az alábbi ételt. Ha nem bírunk a lelkiismeretünkkel, akkor inkább ebédre, mint vacsorára együk. Szerintem néha ez még belefér.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: kb. 45 perc

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • kb. 0,5 dl olíva olaj
  • fokhagymás villámpác
  • 1 doboz joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma zúzva

Fűszeres krumpli mártogatóssal - Egészségséfünk receptje

A burgonyát tisztítsuk meg, és vágjuk cikkekre. Az olajat a fokhagymás villámpáccal keverjük össze, keverjük bele a burgonyát. A sütőlapra tegyünk sütőpapírt, majd helyezzük rá a pácban jól megforgatott burgonyát. Egy fóliával fedjük le. Süssük 30 percig, majd vegyük le a fóliát, és kb. 15 perc alatt süssük arany színűre. A joghurtot keverjük össze a fokhagymával, ebbe tudjuk mártogatni a krumplit.

Tipp! Ha grillen sütögetünk a burgonyát, fóliában parázson egészben is megsüthetjük. Ilyenkor nem kell pácolni. Tálaláskor bontsuk fel a fóliát, vágjuk be a burgonya tetejét, és locsoljunk bele szószt. A forró burgonyára fűszervajat is tehetünk a szósz helyett. Aki nem kedveli a fokhagymát, bármilyen más pác jó, illetve metélőhagymát tehet a joghurtba.

Jó tudni! Érdekesség, hogy táplálékaink sorrendjében a burgonya a második helyen áll. Mindenki úgy könyveli el, mint egy hízlaló ételt, pedig nem az, ha nem zsírban sütjük. Az összes növényi fehérjét tartalmazza. Emellett megtalálható benne a kálium, kalcium, foszfor és vas. A burgonyát, még a cukorbetegek is bátran fogyaszthatják, mert a benne lévő szénhidrát lassan szívódik fel.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend