Hirdetés
Frissüljön alkoholmentes koktélokkal - Házi receptek

Frissüljön alkoholmentes koktélokkal - Házi receptek

Az előre gyártott üdítők helyett válasszon valami mást, ami kirobbantja a fürdőruhából! Ezek a természetes, amerikai tőzegáfonyával készülő koktélok nem csupán az üdítőitalok frissítő alternatívái, de nagyon egészségesek is.

Hirdetés
Hirdetés

A tőzegáfonya egy igazi amerikai bogyó, az áfonya és a lambrusca szőlő mellett az egyike az összesen három őshonos amerikai gyümölcsnek, amelyet kereskedelmi céllal termesztenek. A tőzegáfonya amerikai története olyan régre nyúlik vissza, hogy már az amerikai őslakosok is felhasználták bogyóit táplálékként, festékanyagként és sebek gyógyítására.

Napjainkban a tőzegáfonyát az Egyesült Államok egész északi részén termesztik, friss és feldolgozott formában egyaránt kapható. A tőzegáfonya már régóta az egyik legsokoldalúbb gyümölcsként ismert, mert receptek széles körében felhasználható: előételek, szószok, sütemények, desszertek, italok és főételek egyaránt készíthetőek belőle. A tőzegáfonya amellett, hogy rendkívül finom, nagyon egészséges is, Amerikában egyenesen „szuperbogyónak” nevezik, mert nemcsak segít egyes húgyúti fertőzések megelőzésében, de az egyik legmagasabb antioxidáns hatású gyümölcsként sokan az öregedést lassító csodagyümölcsnek tartják.

A tőzegáfonya ezért egyre több új kozmetikumban is megtalálható összetevő. Amikor megkóstolja az amerikai tőzegáfonyából készült, leheletnyi mentával, banánnal, naranccsal, zöldalmával vagy éppen zöldteával kevert koktélokat, nyugodt lehet benne, hogy ez a fantasztikus kis bogyó kifejezetten jótékony hatással van szervezetére! A kevert, vagy tisztán áfonyás koktélokban érezni fogja, ahogy ez az egyedülálló, fanyar gyümölcs remekül harmonizál számos szeszesitallal, például a vodkával, vagy a ginnel!

Egészségére!

Cranberry-Orange

Hozzávalók:
Tőzegáfonya nektár
Narancslé

Frissüljön alkoholmentes koktélokkal - Házi receptek

Elkészítés:
Keverjük össze a tőzegáfonya nektárt a narancslével fele-fele arányban.

Paradise Punch

Hozzávalók:
2 cl mandula szirup
4 cl narancslé
4 cl grapefruitlé
10 cl tőzegáfonya nektár

Elkészítés:
A hozzávalókat jól összerázzuk shakerben, néhány jégkockával. Koktélpohárba töltjük, amibe előzőleg néhány jégkockát helyeztünk. Fél narancsszelettel díszítjük.

Frissüljön alkoholmentes koktélokkal - Házi receptek

Forrás: Amerikai tőzegáfonya

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend