Hirdetés
Francia hagymaleves parmezánnal - Egészségséf

Francia hagymaleves parmezánnal - Egészségséf

Hagymából általában krémlevest szoktam készíteni, főleg póréhagymából vagy fokhagymából. Azonban a franci hagymaleves nagyon egyszerű, vöröshagymát használunk, viszont az állaga nem lesz krémes. Én még egy kis póréhagymát is bele szoktam csempészni.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: kb. 45 perc

Hozzávalók:

  • 40 dkg vöröshagyma karikázva
  • 2 szál póréhagyma karikázva
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 dl fehérbor
  • 1 liter húsleves alap lé
  • só, bors, szerecsendió
  • liszt

Francia hagymaleves parmezánnal - Egészségséf

A vajat megolvasztjuk és rádobjuk a felkarikázott hagymát, dinszteljük meg, nem baj, ha egy kicsit meg is pirul. Szórjuk meg kb. 1 evőkanálnyi lisztel, majd öntsük fel előbb a borral, majd az alap levet. Adjunk hozzá ízlés szerint sót, borsot és kevés szerecsendiót. Forraljuk össze és közepes lángon 20-25 percig főzzük. Tálaláskor szórjuk meg parmezán forgáccsal.

Tipp! Nagyon jól illik hozzá a fokhagymás pirítós vagy bagett is. Akár cipóban is tálalhatjuk . Ha húslevest főzünk, érdemes mindig kicsit többet készíteni, lefagyasztani, így mindig van kéznél alap lé.

Jó tudni! A hagymának, alap lének alacsony a szénhidrát tartalma. Lisztből pedig használhatunk szénhidrát csökkentett változatot is, így még a diétázóknak, cukorbetegeknek sem jelent problémát a fogyasztása.

Tápérték (100 g)

 

Vöröshagyma

Póréhagyma

Tyúkhúsleves

Vaj

Liszt

Energia

40 kcal

61 kcal

71 kcal

746 kcal

370 kcal

Fehérje

1,1 g

1,5 g

5,3 g

0,4 g

12,3 g

Zsír

0,1 g

0,3 g

4 g

80 g

1,3 g

Szénhidrát

17 g

14,1 g

3,3 g

0,5 g

76,3 g

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend