Hirdetés
Fokhagymás zöldbabsaláta - Egészségséfünk receptje

Fokhagymás zöldbabsaláta - Egészségséfünk receptje

Én, a magam részéről, nagyon szeretem a salátákat. Azonban, akárhogy variálom, egy idő után úgy érzem, mind egyforma. Ezért mindig keresem az új lehetőségeket, amikkel feldobhatok egy-egy főételt. Ez a saláta azonban annyira jól sikerült, hogy magában is megállja a helyét!

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: kb. 40 perc

Hozzávalók:

  • ½ kg zöldbab (sárga hüvelyű) mosva, vágva
  • ¼ kg zöldbab (zöld hüvelyű) mosva, vágva
  • 1 doboz vörösbab
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma zúzva+ 2-3 gerezd
  • olíva olaj
  • só, bors, majoranna

Fokhagymás zöldbabsaláta - Egészségséfünk receptje

Az olajon megdinsztelem a hagymát, ráteszem a kétféle babot (sárga, zöld), felöntöm vízzel, hozzáadom a fokhagymát, fűszereket, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt puhára párolom. Ha sok lé maradt, akkor azt elfőzöm alóla. Hagyom kihűlni, majd összekeverem a vörösbabbal. Aki szereti a fokhagymát, a hideg salátához hozzáadhat még 2-3 gerezdet zúzva.

Tipp! Húsimádók adjanak hozzá 1 csomag füstölt virslit karikázva akkor, amikor elkezdjük főni. Ettől egy kicsit füstős íze lesz, így akár egy teljes főételt kiválthatunk vele.

Jó tudni! A hüvelyesek felfújhatnak, ezért, aki erre érzékeny, annak vigyáznia kell vele. Viszont A diétázók egész nap ehetik, hiszen viszonylag alacsony a kalóriatartalma, minimális zsiradékot tartalmaz.

MÉG TÖBB EGÉSZSÉGES RECEPT

Tápérték: (100 g)

 

Zöldbab

Vörösbab konzerv

Energia

28 kcal

84 kcal

Fehérje

1,89 g

5,2 g

Zsír

0,2 g

0,3 g

Szénhidrát

7,6 g

15,5 g

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend