Hirdetés
Focaccia - Egészségséfünk receptje

Focaccia - Egészségséfünk receptje

A focaccia a mediterrán konyha egyik jellegzetes kenyérfajtája. Én azért szeretem, mert ugyanúgy, mint a pizza, ez is számtalan módon variálható. Én most az alapreceptet adom meg.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: kb. 3 óra

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 dl meleg víz
  • pici cukor
  • ½ teáskanál só
  • 1 teáskanál oregano
  • olaj

Focaccia - Egészségséfünk receptje

A cukrot elkeverjük 0,5 dl meleg vízben, és ebben futtatjuk fel az élesztőt. A lisztet egy nagy tálba tesszük és elkeverjük a sóval, oregánóval. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és kb. 10 perc alatt rugalmasra dagasztjuk. cipóvá formázzuk, megkenjük olajjal és kb. 1 ½ órán át kelesztjük, amíg kb. kétszerese nem lesz. Kiolajozunk egy nagy sütőtepsit (25x38), a tésztát ebbe simítjuk bele. Megkenjük olajjal és 30 percig pihentetjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

Tipp! Ha nem mediterrán ízesítésűt szeretnénk, akkor az oregánót hagyjuk ki. Viszont készíthetünk fokhagymás olajat, és azzal kenhetjük meg.

Jó tudni! A cukorbetegek, diétázók próbálják szénhidrát csökkentett lisztből készíteni.

Még több izgalmas recept Egészségséfünktől

Tápérték (100 g)

 

Búza fehérliszt

Fokhagyma

Olíva olaj

Energia

370 kcal

149 kcal

902 kcal

Fehérje

12,3 g

6,3 g

0 g

Zsír

1,3 g

0,5 g

100 g

Szénhidrát

76,3 g

33 g

0 g

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend