Hirdetés
Farsangi részeg csirke

Farsangi részeg csirke

Csirkét bármikor ehetünk. Igen, de nem ilyet! Ezt a receptet ínyenceknek ajánljuk.

Hirdetés
Hirdetés

Hozzávalók:

- 1 közepes csirke                                                                                                                           - 10 dkg vaj                                                                                                                                   - 3 dl fehérbor                                                                                                                               - 20 dkg szeletelt bacon                                                                                                                   - őrölt bors, só

A csirkét alaposan megsózzuk kívül-belül, borssal megszórjuk, jól belemasszírozzuk. Egy magas falú tepsibe fektetjük, megkenjük-locsoljuk a felolvasztott vajjal. Aláöntjük a bort, majd fóliával lefedve 180 Celsius-fokos sütőbe tesszük. Az elpárolgott bort pótoljuk, néhányszor megkenjük a csirkét a kisült lével. Amikor megsült a csirke, betakarjuk a szalonnával, és fólia nélkül ropogósra sütjük.

Farsangi részeg csirke

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend