Hirdetés
Ételek, amik eltelítenek, és segítik a fogyást

Ételek, amik eltelítenek, és segítik a fogyást

Ahhoz, hogy fogyjunk nem kell éheznünk, hanem okosan kell megválogatni az ételeinket. Az alábbi összetevők, mind azt érik el, hogy az általuk okozott teltségérzet miatt kevesebb kalóriát fogyasszunk.

Hirdetés
Hirdetés

Alma

Ha fél órával a főétkezés előtt elrágcsálsz egy almát, akkor sokkal kevesebbet fogsz enni, mert a gyümölcs rost és víztartalma teljesen eltölt majd.

Avokádó

Ha az ebéded mellé megeszel egy fél avokádót, akkor nem éhezel meg a délután további részében, és nem nyúlsz mindenféle rágcsálni valók után.

Bab, csicseriborsó, lencse

Ezek a zöldségek fehérjében gazdagok és nagyon rostosak, valamint antioxidánssal, B-vitaminnal és vassal is telve vannak. Ráadásul segítenek kontrollálni az étvágyat, ugyanis egy hüvelyeseket tartalmazó étkezés sokkal kielégítőbb, mint azok, amik nem tartalmaznak ilyen zöldségeket.

Ételek, amik eltelítenek, és segítik a fogyást

Leves

A klasszikus magyar konyhában levessel kezdődik az étkezés. Ez egy nagyon jó szokás, főleg, ha valamilyen alacsony kalóriatartalmú zöldséglevesről van szó! A leves elfogyasztása ugyanis 20 százalékkal csökkenti a második fogás kalóriabevitelét.

Savanyúság

A savanyúkáposzta, a csalamádé, a kovászos uborka mind-mind rövid-szénláncú zsírsavat tartalmaznak, amik erősítik az agy és a gyomor kapcsolatát - azaz jobban és gyorsabban érzékeli az agy az éhség-telítettség állapotunkat. Ezenkívül probiotikumokat is tartalmaznak, amik a kutatók szerint csökkentik az étvágyat és segítik a fogyást.

Tojás

Egy jó tojásos reggeli ebédig elűzi az éhséget. Ez a benne lévő sok fehérjének köszönhető. Ráadásul azt is kimutatták, hogy azok, akik fehérjében gazdag reggelit fogyasztanak, a nap további részében kevesebb kalóriát vesznek magukhoz.

Víz

Ha kevés vizet iszol, akkor tévesen érezheted magad éhesnek, ugyanis a kiszáradás és az éhség tünetei hasonlóak: kevés energia, csökkent gondolkodás, rosszkedv. Szóval legközelebb, ha délután éhasnak érzed magad először igyál meg egy nagy pohár vizet. Kalóriák százaitól mentheted meg magad.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend