Epres mojito - Egészségséf

Epres mojito - Egészségséf

Az eperszezonnal beköszöntött a frissítő koktélok időszaka is. Én azt gondolom, hogy minden friss gyümölcs felhasználásával készíthető alkoholos vagy alkohol nélküli koktél. Íme egy epres változat.

Elkészítési idő: 10 perc

Hozzávalók:

  • eper
  • fehér rum
  • nádcukor
  • friss mentalevél
  • jégkocka
  • lime

Epres mojito - Egészségséf

Ennek a koktélnak az a lényege, hogy az eper és a menta íze domináljon. Ezért limeból csak annyit tegyünk bele, hogy legyen egy kis savanykás, frissítő íze is. Az epreket mossuk meg és felezzük. A poharak legaljába tegyünk nádcukrot, együnk rá mentaleveleket, pici citromlevet, és felezett epreket. Kicsit törjük össze, majd öntsünk hozzá rumot. Tegyünk bele jeget és vízzel öntsük fel.

Tipp! A boltokban kapható mojito szirup, azt is használhatjuk, vagy akár nyírfacukrot. Nagy kancsóban is összeállíthatjuk, és fogyasztásig hűtőbe rakhatjuk.

Jó tudni! Nagyon melegben inkább alkoholmentes változatot igyunk, sőt a cukrot is kihagyhatjuk, mert attól még szomjasabbak lehetünk. Így gyerekek is nyugodtan ihatják.

Még több epres recept Egészségséfünktől:

Csirkés-epres saláta

Hideg eperleves

Eper csokiba mártva

Tápérték (100 g)

 

Eper

Nádcukor

Energia

32 kcal

396 kcal

Fehérje

0,6 g

0 g

Zsír

7,6 g

0 g

Szénhidrát

0,3 g

99,6 g

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek