Hirdetés
Elindul Magyarország első CT szűrőkamionja

Elindul Magyarország első CT szűrőkamionja

A hazai kistelepüléseken élők számára tesz elérhetővé speciális szűrővizsgálatokat Magyarország első CT szűrőkamionja. A jármű a szokásos állapotfelmérő eszközök mellett egy Siemens CT berendezést, valamint ultrahang és-, EKG berendezéssel is felszerelt belgyógyászati munkahelyet tartalmaz. Mindezen eszközök segítségével a kistérségben lakók a prevenciós irodák által finanszírozott szűrővizsgálatokat a lakhelyükhöz közel, gyorsan és kényelmesen vehetik igénybe.

Hirdetés
Hirdetés

A Kaposvári Egyetem parkolójából indul útjára 2014. május 14-én Magyarország első CT szűrőkamionja a Med-Scop Hungary Kft. üzemeltetésében, amely a magyar kistelepüléseken élők számára tesz elérhetővé speciális szűrővizsgálatokat. A kezdeményezés célja, hogy a helyi viszonyok között nem, vagy csak igen nehezen és hosszú határidőkkel igénybe vehető szűrővizsgálatok a lakóhelyhez közel, kényelmesen váljanak elérhetővé. A szűrőkamionban többek között belgyógyászati, kardiológiai, urológiai és nőgyógyászati vizsgálatokra alkalmas eszközök is találhatóak.

„Büszkék vagyunk, hogy egy ilyen fontos kezdeményezés kiemelt szakmai beszállítójaként mi is hozzájárulhatunk a magyar emberek egészségfejlesztéséhez. Felelősen gondolkodó vállalatként úgy érezzük, a lakosság minden tagjának biztosítani kell a lehető legjobb és leggyorsabb egészségügyi ellátást. Mindezt most a Siemens magas színvonalú, mobil infrastruktúrával segíti” – mondta el László Imre, a Siemens Egészségügyi szektorának vezetője.

Elindul Magyarország első CT szűrőkamionja

A kamionban található Siemens CT berendezés több, beutalóköteles vizsgálat mellett a tüdőproblémák kiszűrésére is lehetőséget ad. Mindez azért kiemelkedően fontos, mert hazánkban a daganatos megbetegedések közül a tüdőrák halálozási aránya a legmagasabb. A gyógyíthatóság feltétele a kór korai felismerése, aminek napjainkban egyetlen bizonyítottan hatékony szűrési módszere a mellkas alacsony dózisú CT vizsgálata.

A projekt az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Programok rendszerében, „Az egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok kistérségekben” pályázat célkitűzéseihez kapcsolódik. A beruházás a Vatner Kft és a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. (Európai Unió forrásaiból finanszírozott regionális operatív programok kockázati tőkeprogramjának megvalósítására az Új Széchenyi Terv részeként) közös befektetésével valósult meg.

A szűrőkamion kizárólagos szakmai médiatámogatója a Patika Tükör gyógyszertárakban ingyenesen elérhető havilap, amiben mindig tájékozódhatnak a szűrőbusz állomásairól.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend