Hirdetés
Életmódváltók nyara

Életmódváltók nyara

Van olyan fiatal nő, akinek 40 kilót kell fogynia, hogy esélye legyen teherbe esni. Van, akinél másfél éve diagnosztizáltak mellrákot, és most, a kemoterápiás kezelés befejezése után szeretne megújulni. Mindenki szeretné jól érezni magát a bőrében, és vannak, akiknek ebben szakértői csapat segít.

Hirdetés
Hirdetés

A Több mint TestŐr nyári sorozata, a Coca-Cola Testébresztő TestŐr Team minden héten segít egy-egy régóta változni vágyó nézőnek. A szakértők - életmód coach, személyi edző és dietetikus - egy személyre szabott életmódváltó napot töltenek el a kiválasztottakkal.  

Vámos Erika nyolc éve részese és alapítója a TestŐr műsornak, számtalanszor szembesült már azzal, hogy sokaknak segítség nélkül nem megy a változás. Több, mint 300 adás és közel 2000 egészségmegőrző riportot tud már maga mögött, sokaknak segített az életmódváltásban tanácsaival.

"Hét különböző sors, karakter szerepel a nyári epizódokba. Nagyon élveztem a forgatásokat velük. A neheze persze a hétköznapokban vár az életmódváltókra. Betartani, követni a szakértői csapat által ajánlott megoldási alternatívákat." - meséli Erika, aki szívügyének tekinti a csapat hatékony munkáját. A változás nem működhet a test és a lélek harmóniája nélkül, amiért Bakos Zsuzsi életmód coach felel. Zsuzsi 2007-ben sajátította el a life coaching módszertanát, ma már azt vallja, csak akkor lehet sikeres az életmódváltás, ha jóban vagyunk magunkkal.

Életmódváltók nyara

„Nem vagyunk mindig olyan lelkiállapotban, hogy készek legyünk a változásra, ezért mindenképpen először a lelkünkben kell rendet tenni, hogy meglegyen a harmónia a testünkkel. Ez akár egy hosszabb folyamat is lehet, de nem szabad magunkat nyüstölni, időt kell adni magunknak. Azt szoktam mondani, hogy az első lépés egyfajta leltározás, hogy elérjük a célunkat, és utána is tudjuk tartani az életmódváltással elért sikereinket.” A személyre szabott programban Szűcs Zsuzsanna felel az étrendért, aki a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének vezetőségi tagja, "az Év Tudományos Dietetikusa 2009" díj birtokosa. Hitvallása, hogy nem szabad koplalni, csak kicsit változtatni az étkezési szokásainkon, és már ezzel komoly eredményeket érhetünk el.

„Sokféle probléma merült fel a műsor során, mindegyik érdekes kihívás és típusprobléma volt. Próbáltam praktikus tanácsokkal és könnyen követhető életmódpraktikákkal segíti a résztvevőket, akik úgy láttam élvezték az ötleteket. Varró Gyula, a Coca-Cola Testébresztő Program nagykövete, személyi edző és több szakágban képesített oktató. Ő azoknak is kedvet csinált a sporthoz, akik az utóbbi időben kevésbé éltek aktív életet. „Ha a napi rutinból kivesszük a liftezést, és helyette a gyaloglást vagy a lépcsőzést választjuk, már akkor is eredményt tapasztalhatunk. A jelentkezőknél nem a lustasággal volt probléma, hanem azzal, hogy a munka vagy a család miatt nem tudták beilleszteni az életvitelükbe a sportolást. Én ebben segítettem nekik tippekkel, tanácsokkal.” A sorozat a Coca-Cola Magyarország partnerségével jöhetett létre. A program megismerése után, szakmai csapatuk is hozzátette a Testébresztő Program közel 10 éves tapasztalatát, segítve ezzel a résztvevőket abban, hogy közelebb kerüljenek álmaikhoz.

"A rendszeresség hozza a sikereket, amelyek boldogságot és erőt adnak a folytatáshoz. A lelki vagy fizikai mélypontokon pedig barátaink, családtagjaink tudnak átsegíteni. Nagyon hatásos ezért kiscsapatban gyalogolni vagy futni, de ez ugyanígy igaz a táplálkozási szokásainkra is"- foglalja össze saját tapasztalatát Buru Éva, a Coca-Cola Magyarország vállalati kapcsolatok és kommunikációs igazgatója.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend