Egyszerű céklasaláta - Egészségséfünk receptje
Egy gyümölcsös céklasaláta receptjét már megadtam. Vannak azonban ételek, élethelyzetek, amikor inkább az egyszerűségre szeretnénk törekedni. Mivel a cékla számos értékes tápanyagát akkor tartja meg, ha nyersen fogyasztjuk, ezért a salátát is így készítsük belőle. Egy kis ízesítés azonban nem árt.
Elkészítési idő. 15 perc + 1 óra
Hozzávalók:
- 2 nagy fej cékla
- 1 citrom leve
- extra szűz olíva olaj
- só, bors
A céklát hámozzuk meg, és reszelővel, vagy aprítóval vágjuk apróra. Facsarjuk rá egy citrom levét, kicsit locsoljuk meg olíva olajjal, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Tegyük hűtőbe legalább egy órára, hogy az ízek összeérjenek.
Tipp! Ha köretnek szánjuk, akkor nem szükséges mást hozzáadni. Ha viszont egy étkezést szeretnénk vele kiváltani, akkor tegyünk hozzá mozzarella vagy feta sajtot.
Jó tudni! Magas a folsav, kálium és magnézium tartalma. Ismert a vérképző hatása, segíti a vörösvérsejtek regenerálódását, szaporodását.
Még több ízletes étel receptje Egészségséfünktől
|
Cékla |
Energia |
43 kcal |
Fehérje |
1,6 g |
Zsír |
0,1 g |
Szénhidrát |
9,5 g |