Hirdetés
Egyben sült fasírt tojással - Egészségséf

Egyben sült fasírt tojással - Egészségséf

Ha hidegtálat készítek, a kolbásszal töltött karaj, töltött tojás, sonkatekercs mellett elengedhetetlen a főtt tojásos, egyen sült fasírt is. Ebben az is jó, hogy ahhoz, hogy a húst és a fasírtot szépen tudjuk szeletelni, előző nap el kell készíteni, így nem kell a vendégeskedés napján bajlódni vele.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: 60 perc

Hozzávalók:

  • 75 dkg sertés comb
  • 2 egész tojás
  • 1 bögre zabpehely forró vízbe áztatva, kinyomkodva
  • 4-5 tojás főzve (edény nagyságától függ)
  • közepes vöröshagyma fele aprítva
  • 2 gerezd fokhagyma zúzva
  • só, bors, fűszerpaprika, majoranna
  • kevés olaj
  • zsemlemorzsa

A húst összekeverjük a nyers tojásokkal, hagymával, fűszerekkel. Egy hőálló edényt kikenünk olajjal, megszórjuk zsemlemorzsával. Beletesszük a fasírt felét, belenyomkodjuk a megtisztított főtt tojásokat, majd rátesszük a fasírt másik felét. a tetejét kicsit megkenjük olajjal, és megszórjuk zsemlemorzsával. 200 fokon 45 percig fólia alatt sütjük, majd levesszük a fóliát, és visszatesszük kb. 15 percre. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük.

Egyben sült fasírt tojással - Egészségséf

Tipp! Ha valaki jobban szereti tojás helyett rakhat bele kolbászt is. Illetve én már készítettem darált pulykamellből is, és ahhoz a tojás passzol jobban. Zöld salátaágyon tálalhatjuk, de mindenféle majonézes saláta finom mellé.

Jó tudni! Dietetikus javaslatára mi már nagyon régen zsemle helyett zabpelyhet használunk, ami sokkal egészségesebb. Szintén jobb egészben sütni a fasírtot, mert nem szívja meg magát olajjal.

Tápérték: (100 g)

 

Sertés comb

Tojás

Zabpehely

Energia

245 kcal

143 kcal

 

344 kcal

Fehérje

17,4 g

12,6 g

10,2 g

Zsír

18,9 g

9,5 g

0,9 g

Szénhidrát

0 g

1,8 g

73,3 g

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend