Hirdetés
Egészségséfünk ajánlja: Hideg kovászosuborka-leves

Egészségséfünk ajánlja: Hideg kovászosuborka-leves

Nagy melegben nem vágyunk másra, csak valami könnyű, hideg ételre. A kovászos uborkából készült leves igazán frissítően hat.

Hirdetés
Hirdetés

 

 

Hozzávalók:

6 darab kovászos uborka + 1 a díszítéshez

2 dl uborkalé

1 dl tejföl

fél dl tejszín

1-1 csokor friss petrezselyemzöld és kapor

só, őrölt fekete bors

Egészségséfünk ajánlja: Hideg kovászosuborka-leves

A hűtőből kivesszük az uborkákat, turmixgépbe tesszük. Beletesszük a petrezselymet, kaprot, az uborka levét. Leturmixoljuk, majd beletesszük a tejfölt és a tejszínt, majd újra pürésítjük. (Tejjel még ízlés szerint hígítható.)

 

A díszítéshez az uborkát apró kockákra vágjuk, ezzel tálaljuk a levest. Teljes kiőrlésű bagettből készült pirítóst kínálhatunk hozzá.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend