Hirdetés
Egészségséf: Tejszínes-tárkonyos leves

Egészségséf: Tejszínes-tárkonyos leves

A tárkony vesetiszító és epehajtó hatású fűszernövény, de az étvégyat is gerjeszti. Ez az egyszerűen elkészíthető recept jó váalsztás a hideg napokra.

Hirdetés
Hirdetés
A hozzávalók 4 főre:
- 0,5 kg pulykamell kockázva
- 2 dl főzőtejszín
- 1 fej vöröshagyma aprítva
- 1/2 citrom leve
- 4 db sárgarépa karikára vágva
- 2 db fehérrépa karikára vágva
- 30 dkg zöldborsó
- 30 dkg gomba szeletelve
- olaj vagy zsír
- 1,5 liter víz
- 2 evőkanál kukoricakeményítő
Egészségséf: Tejszínes-tárkonyos leves
Levesbetét:
- 10 dkg túró
- 8 dkg liszt
- 1 db tojás
- kapor
- só
Fűszerek:
- só
- bors
- tárkony
- majoranna
A forró olajon megfuttatjuk a hagymát. Amikor megpirult ráöntjük a zöldségeket és húst. Közepes lángon kevergetve megszórjuk a fűszerekkel. Amikor a hús fehéredni kezd, a vizet hozzáadjuk és lefedve főzzük. Elkészítjük a levesbetétet, egy kis tálba öntük a hozzávalókat és összegyúrjuk.
Amikor már majdnem puha a zöldség, és a hús, a kapros tésztát beleszaggatjuk a forró levesbe. A tészta, amint kész feljön a felszínre. Ekkor adjuk a leveshez a citrom kifacsart levét és a tejszínt. A kukoricakeményítőt kevés hideg vízzel kikeverjük, és nagyon lassan keverve öntjük a levesbe, ettől válik sűrűbbé az étel.
Egy adag körülbelül 350 kalóriát tartalmaz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend