Hirdetés
Édesburgonyás hummusz - Egészségséfünk receptje

Édesburgonyás hummusz - Egészségséfünk receptje

A hummuszból a klasszikus is nagy kedvencünk, de ez az édesburgonyás egy jó csavart ad neki. Esti beszélgetéshez, vendégvárónak, de egy könnyed nyári ebédnek is kiváló.

Hirdetés
Hirdetés

Hozzávalók:

  • 1 db közepes édesburgonya
  • 2 csésze csicseriborsó (1 csésze 1 dl)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/3 csésze tahini
  • 1/4 csésze oliva olaj
  • 1 evőkanál darált csípőspaprika
  • 1 citrom leve
  • só ízlés szerint
  • tálaláshoz még egy kis csípős paprika szósz, szezámmag, oliva olaj

Édesburgonyás hummusz - Egészségséfünk receptje

  1. Az édesburgonyát érdemes sütőben puhára sütni 180 fokon.
  2. A csicseriborsót, ha üveges, konzerv, akkor rögtön használhatjuk, ha száraz, akkor áztatni kell egy napig, hogy szépen megdagadjanak a szemek.
  3. Az édesburgonyát, a csicseriborsót, a fokhagymát, az oliva olajat, a darált csípős paprikát és a citromlevet összeturmixoljuk. Jó krémes állaga legyen, ha kell, adjunk hozzá a csicseriborsó levét vagy vizet.
  4. Sózzuk ízlés szerint.
  5. Helyezzük egy tálba, locsoljuk meg oliva olajjal, szórjuk meg egy kis szezámmaggal, és tegyünk a közepére egy kis darált paprikát.
  6. Pitával, chipsszel, zöldségdarabokkal tunkolhatjuk.

Még több recept Egészségséfünktől!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend