Hirdetés
Cukkini ropogós - Egészségséfünk receptje

Cukkini ropogós - Egészségséfünk receptje

Sokszor, amikor vendégek jönnek, és van olyan a társaságban, aki nem eszik húst, bajban vagyok, hogy mit találjak ki, ami nem szokványos, mégis finom. Ez a mostani étel erre kiváló, sőt húsevőknek is ízleni fog.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: kb. 60 perc + 1 óra pihentetés

Hozzávalók:

  • 2 db saláta cukkini reszelve
  • 1 bögre rizs
  • 10 dkg kecskesajt (lágy)
  • 5 dkg trappista sajt
  • 1 vöröshagyma aprítva
  • 3 gerezd fokhagyma zúzva
  • 2 egész tojás
  • frissen őrölt bors

Cukkini ropogós - Egészségséfünk receptje

A rizst a szokásos módon megfőzzük (1 bögre rizs, 2 bögre víz, 1 erőleves kocka). Ha kicsit kihűlt, összekeverjük a reszelt cukkínivel, tojással, kecskesajttal, trappista sajttal, hagymával, fokhagymával, sóval és őrölt borssal. Ezután hűtőbe tesszük, hogy összeálljon. Majd kivesszük, lapos pogácsákat formázunk belőle és kevés forró olajban kisütjük. Salátával tálalhatjuk.

Tipp! A cukkínit nem kell meghámozni, csak a két végét levágni. Kisebb lyukú reszelőn reszeljük le. Kecskesajt helyett bármilyen krémsajtot használhatunk. Ha túl vizes lesz, akkor keverhetünk hozzá lisztet.

Jó tudni! Akkor lesz még egészségesebb, ha barnarizst, illetve ha szükséges, szénhidrát csökkentett lisztet használunk. Sütés után jól csöpögtessük le.

Még több jó receptötlet Egészségséfünktől

Tápérték (100 g)

 

Cukkíni

Barna rizs

Kecskesajt

Trappista sajt

Tojás

Liszt

Energia

16 kcal

362 kcal

364 kcal

341 kcal

143 kcal

370 kcal

Fehérje

1,2 g

7,5 g

21,6 g

25 g

12,6 g

12,3 g

Zsír

0,2 g

2,7 g

29,8 g

26 g

9,5 g

1,3 g

Szénhidrát

3,3 g

76,2 g

2,5 g

1,8 g

1,8 g

76,3 g

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend