Csokoládés sajttorta - Egészségséfünk receptje
A sajttorta minden változatát nagyon szeretjük. Ez a mostani inkább hasonlít egy csokis tortához, viszont olyan egyszerű elkészíteni, mint egy sajttortát.
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók:
- 20 dkg vajas keksz
- 20 dkg Rama
- 25 dkg túró
- 25 dkg Mascarpone
- 20 dkg krémsajt
- 3 evőkanál porcukor
- 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 tábla étcsokoládé
- 3 evőkanál narancslekvár
A sütőformát kivajazzuk, a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A kekszet ledaráljuk, és hozzáadjuk a megolvasztott vajat. Ez kerül a sütőforma aljára. A túrót kikeverjük a Mascarponéval a krémsajttal, a porcukorral, kakaóval és a megolvasztott csokoládéval. Ezt rátesszük a kekszes alapra. A tetejét megkenjük a lekvárral, majd 45 percig sütjük. Ha kihűlt még legalább 2 órára hűtőbe kell tenni.
Tipp! A sajtos, túrós krémbe tehetünk kandírozott narancsot is.
Jó tudni! A gyümölcsös sajttortákba lisztet is szoktunk tenni, de itt a kakaópor miatt nem szükséges. Használhatunk nyírfacukrot, és zsírszegény tejtermékeket.
Még több édes és sós finomság Egészségséfünk konyhájából!
Tápérték (100 g)
|
Mascarpone |
Kristálycukor |
Vaj |
Túró |
Keksz |
Főzőcsokoládé |
Energia |
450 kcal |
390 kcal |
746 kcal |
143 kcal |
475 kcal |
501 kcal |
Fehérje |
7 g |
0 g |
0,4 g |
16,2 g |
7,4 g |
13 g |
Zsír |
45 g |
0 g |
80 g |
7 g |
19,7 g |
52 g |
Szénhidrát |
2g |
99,9 g |
0,5 g |
3,7 g |
66,9 g |
30 g |