Csokoládés sajttorta - Egészségséfünk receptje

Csokoládés sajttorta - Egészségséfünk receptje

A sajttorta minden változatát nagyon szeretjük. Ez a mostani inkább hasonlít egy csokis tortához, viszont olyan egyszerű elkészíteni, mint egy sajttortát.

Elkészítési idő: 60 perc

Hozzávalók:

  • 20 dkg vajas keksz
  • 20 dkg Rama
  • 25 dkg túró
  • 25 dkg Mascarpone
  • 20 dkg krémsajt
  • 3 evőkanál porcukor
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 tábla étcsokoládé
  • 3 evőkanál narancslekvár

Csokoládés sajttorta - Egészségséfünk receptje

A sütőformát kivajazzuk, a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A kekszet ledaráljuk, és hozzáadjuk a megolvasztott vajat. Ez kerül a sütőforma aljára. A túrót kikeverjük a Mascarponéval a krémsajttal, a porcukorral, kakaóval és a megolvasztott csokoládéval. Ezt rátesszük a kekszes alapra. A tetejét megkenjük a lekvárral, majd 45 percig sütjük. Ha kihűlt még legalább 2 órára hűtőbe kell tenni.

Tipp! A sajtos, túrós krémbe tehetünk kandírozott narancsot is.

Jó tudni! A gyümölcsös sajttortákba lisztet is szoktunk tenni, de itt a kakaópor miatt nem szükséges. Használhatunk nyírfacukrot, és zsírszegény tejtermékeket.

Még több édes és sós finomság Egészségséfünk konyhájából!

Tápérték (100 g)

 

Mascarpone

Kristálycukor

Vaj

Túró

Keksz

Főzőcsokoládé

Energia

450 kcal

390 kcal

746 kcal

143 kcal

475 kcal

501 kcal

Fehérje

7 g

0 g

0,4 g

16,2 g

7,4 g

13 g

Zsír

45 g

0 g

80 g

7 g

19,7 g

52 g

Szénhidrát

2g

99,9 g

0,5 g

3,7 g

66,9 g

30 g

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek