Csokimasszázs: édes élet tetőtől talpig

Csokimasszázs: édes élet tetőtől talpig

Állítólag az összes élelmiszer közül a csoki az, amely után a leginkább sóvárgunk. Édes íze és zsíros, könnyen olvadó anyaga váltja ki a hozzá kapcsolódó kellemes érzést. Csak ne lenne olyan hizlaló!

Mégis, hogyan élvezhetnénk a csoki sok-sok jó tulajdonságát anélkül, hogy kigömbölyödnénk tőle? Hát úgy, hogy nem szájon át, hanem külsőleg alkalmazzuk!

Erre való a csokoládémasszázs! Ez bizony olyasvalami, ami a legvadabb gyerekkori álmokat is felülmúlja. Ma már több kozmetika és wellness-központ szolgáltatásai között szerepel a csokoládémasszázs, illetve a csokoládépakolás. A csokit szobahőmérsékletűre melegítik, majd rácsorgatják a bőrre. Esetleg a masszőr a tenyere melegével olvasztja fel az "alapanyagot". A csokihoz gyakran más anyagokat is kevernek: gyümölcs- vagy mandulaolajat, illetve vaníliát.

Csokimasszázs: édes élet tetőtől talpig

Masszázs előtt cukorpeelinget alkalmaznak. A legjobb helyeken nem csupán a bőrt kényeztetik csokoládéval, de a vendégnek forró csokoládéital vagy narancsos csokoládékockák is járnak - az érzékek teljes felébresztése céljából...

Lássuk csak, mit "tud" a csokoládémasszázs!

  • Hidratálja, tonizálja és bársonyosan simává teszi a bőrt

  • Fokozza a nyirokkeringést

  • Méregtelenít

  • Megnyugtatja az idegrendszert, antidepresszáns és szorongáscsökkentő hatású, elűzi a stresszt

  • Feniletilamin-tartalmának köszönhetően örömérzést idéz elő

  • Késlelteti az öregedést

  • Segít relaxálni

  • Ellazítja az izomzatot

  • Felpezsdíti az érzékeket

Tudta-e?

  • A csokoládé alapanyaga, a kakaóbab a 12-18 méter magasra megnövő Theobrama nevű fa termése. A szó jelentése: istenek eledele.

  • Az aztékok és a maják már a VI. században használták, mégpedig multifunkcionálisan! Vallási szertartásaikon varázsitalként szerepelt, de fogyasztották élvezeti cikként és élelmiszerként is. Mindamellett fizetési eszközként is használták.

  • Európában a XVII-XVIII. században kezdett elterjedni a csokoládéfogyasztás. Ez annak idején még vallási vitát is eredményezett, mert komoly kétség merült fel afelől, hogy megszegi-e a böjtöt az, aki csokoládéitalt iszik. Végül XIII. Gergely pápa a böjti napokon is engedélyezte a fogyasztását.