Csirkés-epres saláta - Egészségséfünk receptje
Mivel tele vannak a piacok eperrel, érdemes ezt kihasználni. Ahogy a fügét, aszalt szilvát, barackot is felhasználjuk salátához, így megtehetjük ezt az eperrel is. Érdemes kipróbálni, egy új íz lehet a tárházunkban.
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
- 10 szem eper
- 1 csomag madársaláta vagy rukkola
- 1 csirkemell
- méz
- olíva olaj
- dió
Az epreket megmossuk, daraboljuk és félrerakjuk. A salátát kitesszük egy tálba, rászórjuk az epret, ízlés szerint diót. A csirkemellet megsózzuk. Egy tapadásmentes edénybe teszünk 2 evőkanál olajat és 1 evőkanál mézet. Ebben a keverékbe megsütjük a csirkemellet, kb. 15 perc a sütési idő. Először fedő alatt 10 percig, félidőben megforgatva, majd fedő nélkül mindkét oldalát megpirítva. Aki jól átsütve szereti, nyugodtan szeletelje, és úgy süsse, vagy alacsonyabb lángon tovább párolja fedő alatt. Amikor kész, akkor felszeleteljük, és a salátára tesszük.
Tipp! Mint minden mézes, gyümölcsös salátához, ehhez is illik a feta sajt, vagy kék sajt.
Jó tudni! A csirkemellet nem szabad félig nyersen hagyni, fontos, hogy átsüljön. Van, aki kicsit szaftosabban szereti – ők fedő alatt alacsonyabb lángon süssék –, van, aki szárazabbnak. Viszont nem maradhat „rozé”, mint a kacsamell.
Még több epres recept Egészségséfünktől:
Tápérték (100 g)
|
Csirkemell |
Eper |
Méz |
Energia |
114 kcal |
32 kcal |
304 kcal |
Fehérje |
21,2 g |
0,6 g |
0,3 g |
Zsír |
2,6 g |
7,6 g |
0 g |
Szénhidrát |
0 g |
0,3 g |
82,4 g |