Hirdetés
Csirke gyros otthon - Egészségséf

Csirke gyros otthon - Egészségséf

Balatoni nyár elképzelhetetlen gyros nélkül. Ez a Kisfiam egyik kedvence, ezért otthon is kell készíteni. Sertésből, csirkéből, pulykából is finom, de nem mindegy melyik részét választjuk az állatnak.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: kb. 60 perc

Hozzávalók:

  • 6 db csirke felsőcomb
  • olíva olaj
  • só, bors
  • kakukkfű
  • oregánó
  • bazsalikom
  • fűszerpaprika

Csirke gyros otthon - Egészségséf

A csirkecombokat megmossuk, kicsontozzuk és leszedjük a bőrét. Az olajban elkeverjük a fűszereket. Ebben a pácban jól megforgatjuk a csirkecombokat. Egy hőálló edénybe egy más mellé rakjuk, pici vizet öntünk alá, és 200 fokon 50 percig sütjük. 30 perc után levesszük a fóliát, előbb az egyik oldalát grillezzük meg, utána megforgatjuk, és a másik oldalát (ha van grillezője a sütőnek). Ha kész, csíkokra vágjuk, salátával, fokhagymás joghurtos öntettel tálaljuk.

Tipp! Azért jobb a csirkecomb, mint a mell, mert nem lesz annyira száraz. Ha nincs a sütőn grill fokozat, akkor akár a fenti lángon is készíthetjük, ekkor azonban előre vágjuk csíkokra, úgy tegyük bele a pácba, tapadásmentes sütőben fedő alatt süssük, majd a fedőt levéve pirítsuk.

Jó tudni! Tarjából szoktak még gyrost készíteni, mivel ez is kicsit szaftosabb hús, úgy, mint a csirkecomb. Ha a bőrét levesszük, és salátával fogyasztjuk, akkor kifejezetten ajánlott diétázóknak és cukorbetegeknek is.

Még több recept Egészségséfünktől

Tápérték (100 g)

 

Csirkecomb

Olíva olaj

Energia

120 kcal

902 kcal

Fehérje

19,6 g

0 g

Zsír

3,9 g

100 g

Szénhidrát

0 g

0 g

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend