Csirke fehérboros mártásban - Egészségséfünk receptje

Csirke fehérboros mártásban - Egészségséfünk receptje

Vendégség után szinte mindig maradt 1-2 pohár bor. Ezt nem szoktuk általában meginni, csak áll a hűtőben tároltuk. Mivel sajnáltam kidobni, inkább kerestem olyan receptet, amihez fehérbor kellett, majd a saját ötleteimmel kiegészítve elkészítettem.

Elkészítési idő: kb. 60 perc

Hozzávalók:

  • 4-6 db filétett felezett csirkemell
  • 3 evőkanál vaj
  • 1 pohár fehérbor
  • liszt
  • főzőtejszín
  • ½ vöröshagyma aprítva
  • só, bors

A vajat kicsit megolvasztjuk és minden oldalról megkenjük vele a csirkemellet. Sózzuk, frissen őrölt borssal megszórjuk, minden oldalról fehérre sütjük, és előmelegített sütőben 170 fokon ugyanabban az edényben kb. 45 percig sütjük.

Csirke fehérboros mártásban - Egészségséfünk receptje

Majd kivesszük a húst, az edényben a fehérborral a zsiradékot feloldjuk. Hozzáadunk kb. 1 evőkanálnyi lisztet, simára keverjük, és felöntjük a főzőtejszínnel. Ha túl sűrű, akkor tejjel hígíthatjuk. Tálaláskor a húsra öntjük.

Tipp! Bármilyen hússal elkészíthető. A mártást még ízesíthetjük bazsalikommal, vagy medvehagymával, vagy színes frissen őrölt borssal.

Jó tudni! Ma már sok helyen lehet kapni olyan edényeket, ami a főzőlapon és a sütőben is használható. Ezek általában kicsit nehezebbek, mint egy teflon edény, drágábbak is, de megéri beruházni, mert edényt, és időt spórolhatunk.

Tápérték (100 g)

 

Csirkemell

Főzőtejszín

Liszt

Vaj

Energia

114 kcal

120 kcal

370 kcal

746 kcal

Fehérje

21,2 g

3,2 g

12,3 g

0,4 g

Zsír

2,6 g

10 g

1,3 g

80 g

Szénhidrát

0 g

4,3 g

76,3 g

0,5 g

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek