Hirdetés
Csipkebogyó likőr - Egészségséfünk receptje

Csipkebogyó likőr - Egészségséfünk receptje

Ezzel a recepttel már az adventi készülődéshez szeretnék hozzájárulni. Bár most szüreteljük a csipkebogyót, mire ebből kész ital lesz, már az adventi ünnepek is beköszöntenek.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: kb. 6 hét

Hozzávalók:

  • 250 g csipkebogyó
  • 200 g fehér, kandis cukor
  • 0,7 l pálinka, a legjobb a cseresznye ebben az esetben vagy vodka

A csipkebogyó szárcsonkjait és csészelevél maradványait vágjuk le, a bogyókat vágjuk ketté és távolítsuk el a a magokat és a szőröket. A kapott gyümölcsre ráöntjük az alkoholt és 4 hétig állni hagyjuk meleg helyen. Majd a cukrot hozzátesszük, és feloldjuk benne. A kész likőrt leszűrjük és még pár hétig hagyjuk állni.

Csipkebogyó likőr - Egészségséfünk receptje

Tipp! Ne legyünk türelmetlenek, és legalább még 2 hétig álljon a likőr.

Jó tudni! A csipkebogyó akkor jó, ha megcsípte az első dér. Nagyon fontos vitaminban, a C-vitaminban gazdag, felhasználási lehetősége igen széles. Sokan csak a teát ismerik, viszont hús mellé szószt, lekvárt, süteményeket is készíthetünk segítségével.

Tápérték: (100 g)

 

Csipkebogyó

Cukor

Vodka

Energia

162 kcal

390 kcal

231 kcal

Fehérje

1,6 g

0 g

0 g

Zsír

0,3 g

0 g

0 g

Szénhidrát

38,2 g

99,9 g

4,6 g

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend