Hirdetés
Csicsókakrémleves - Egészségséfünk receptje

Csicsókakrémleves - Egészségséfünk receptje

A csicsóka az egyik legegészségesebb zöldségünk. Általában olyan ételeket készíthetünk belőle, mint amit a burgonyából, levet, chipset, pürét, salátát, stb. Manapság igen divatosak a krémlevesek, ezt a csicsókából is elkészíthetjük, és ha van kedvünk hozzá, csicsóka chipset adhatunk hozzá.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: kb. 45 perc

Hozzávalók:

  • kb. ½ kg csicsóka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 3 dl húsleves
  • 2 dl főzőtejszín
  • só, bors, szerecsendió

Csicsókakrémleves - Egészségséfünk receptje

A csicsókát meghámozzuk és kockákra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk, a vajon megdinszteljük, majd rádobjuk a kockázott csicsókát. Megforgatjuk, majd felöntjük a húslevessel. Sózzuk, borsozzuk, őrölt szerecsendiót adunk hozzá, és lefedve puhára főzzük. Levesszük a tűzről és összeturmixszoljuk. Majd visszatéve hozzáadjuk a tejszínt és összeforraljuk.

Tipp! Adhatunk hozzá zúzott fokhagymát is. Tálalhatjuk cipóban is, ilyenkor megszórhatjuk a tetejét reszelt sajttal. Egyébként illik hozzá a pirított bacon, a parmezán vagy csicsóka chips is. Húsleves helyett használhatunk erőleves kockából készített alaplevet is.

Jó tudni! Magas az ásványi anyag tartalma, ezért nagy szerepe van a cukorbetegség, szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében.  Mivel a szervezetnek a feldolgozásához nem kell inzulint termelnie, ezért a cukorbetegek egyik legfontosabb étele.

Még több ínycsiklandó recept Egészségséfünktől

Tápérték (100 g):

 

Csicsóka

Főzőtejszín 10 %-os

Vaj

Energia

73 kcal

120 kcal

746 kcal

Fehérje

2 g

3,2 g

0,4 g

Zsír

0 g

10 g

80 g

Szénhidrát

17,4 g

4,3 g

0,5 g

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend