Hirdetés
Csak pénzkidobás a drágább cukor?

Csak pénzkidobás a drágább cukor?

A nádcukor jóval drágább a kristálycukornál, pedig valójában ugyanaz az anyag. A nyírfacukrot pedig nem is nyírfából készítik. Akkor most mit is érdemes venni?

Hirdetés
Hirdetés

A hagyományos kristálycukor fogyasztása visszaszorulóban van hazánkban, hiszen tudjuk, hogy túlzott fogyasztása számos betegség okozója. Ennek tudatában egyre több ember választja az alternatívákat, de ne felejtsük: attól, hogy drágább, még nem biztos, hogy jobb.

Csak pénzkidobás a drágább cukor?

Szigeti Tamás, a független laboratóriumot működtető Wessling Hungary üzletfejlesztési vezetője a Mindenár.hu-nak azt mondta, a nádcukor táplálkozástudományi és élelmiszerbiztonsági szempontból semmiben sem különbözik a répacukortól: mindkettő szacharóz.

A nyugodtam méregdrágának nevezhető nyírfacukor nem cukor, hanem cukoralkohol, és bár régen a nyírfa kérgéből állították elő, ez ma már nem így van, mert nincs annyi nyírfa, ami elég lenne az igények kielégítésére. Nyírfa helyett már a kukorica szárát hasznosítják. A nyírfacukor glikémiás indexe valóban jobb, mint a kristálycukoré. És borsos ára miatt biztos jobban spórolunk vele.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend