Hirdetés
Csak ennyi kell hozzá! Így lesz jobb a szexuális életed

Csak ennyi kell hozzá! Így lesz jobb a szexuális életed

Jobb szexuális életet és kapcsolatot szeretne? Ha nincs nagy gond, a szexuálpszichológus felkeresése előtt van egy egyszerű, de nagyszerű tanácsunk, mivel kanadai kutatók megtalálták a megoldást: a szex utáni összebújás, ölelkezés rengeteget segíthet, főleg azoknál a pároknál, akik szülők is.

Hirdetés
Hirdetés

A University of Toronto Mississauga szex- és kapcsolatkutatója, Amy Muise a szex utáni viselkedés hatását vizsgálta monogám, romantikus kapcsolatokban. Az eredményei szerint hatalmas szerepe van annak, mit csinálnak a párok a szex után: befolyásolja, hogyan élik meg saját szexuális elégedettségüket és kapcsolatukat partnerükkel.

Egyértelmű összefüggést mutattak ki a szex utáni gyengéd viselkedés (csók, simogatás, bensőséges beszélgetés) és a szexuális, valamint kapcsolati elégedettség között. Egy második tanulmányban már megkérték a párokat, hogy kicsit hosszabb ideig foglalkozzanak egymással, mint átlagosan szoktak. Az eredmény egyértelmű volt, minden résztvevő magasabb elégedettséget jelzett a három hónappal későbbi kérdőíven, már 15 perces átlagos szex utáni figyelmes beszélgetésnél is.

Csak ennyi kell hozzá! Így lesz jobb a szexuális életed

Az is kiderült, hogy a hatás még erősebb a szülőknél, de nem elhanyagolható a gyerek nélküli kapcsolatokban sem. Valószínűleg azért van így, mert a gyereknevelés miatt még nehezebb időt szakítaniuk egymásra.

MÉG TÖBB CIKK A SZEX TÉMÁJÁBAN

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend