Hirdetés
Burgonyakrémleves - Egészségséfünk receptje

Burgonyakrémleves - Egészségséfünk receptje

Krémlevest, szinte minden zöldségféléből készíthetünk. Nálunk a krumplileves amúgy is az egyik kedvenc, viszont krémleves formájával színesíthetjük a palettát. A krémlevesek nem a könnyebb ételek közé tartoznak, ezt a főétel tervezésénél mindig kalkuláljuk be.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: kb. 45 perc

Hozzávalók:

  • 5-6 szem nagyobb burgonya
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • só, bors, őrölt szerecsendió
  • 2 dl főzőtejszín
  • tej

Burgonyakrémleves - Egészségséfünk receptje

Az aprított hagymát kevés olíva olajon megdinszteljük. A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, és a hagymára dobjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy 2 ujjnyira ellepje, sózzuk, és puhára főzzük. Amikor kész, leturmixszoljuk, borsozzuk, hozzáadunk kb. 1 kávéskanál őrölt szerecsendiót, felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk. Ha túl sűrű, akkor tejjel felönthetjük még. Pirított zsemlekockákkal, vagy pirított bacon kockákkal tálaljuk.

Tipp! Ha valaki nem szereti a szerecsendió ízét, nem fontos beletenni. Feltétnek bármit tehetünk rá, akár pirított virsli karikákat is, ez csak fantázia kérdése.

Jó tudni! Diétázóknak, fogyni kívánóknak nem nagyon szokták ajánlani a burgonya fogyasztását. Én azt gondolom, ha valaki mégsem szeretné ezt a levest kihagyni, egyen belőle mértékkel és inkább délben, mint este.

Tápérték: (100 g)

 

Burgonya

Főzőtejszín 10 %-os

Tej 1,5 %-os

Energia

69 kcal

120 kcal

44 kcal

Fehérje

1,6 g

3,2 g

3 g

Zsír

0,1 g

10 g

1,5 g

Szénhidrát

15,7 g

4,3 g

4,7 g

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend