Hirdetés
Brokkoli krémleves

Brokkoli krémleves

A vérszegénység ma már népbetegség, minden ötödik embernek problémát okoz. Nehéz pótolni a szükséges ásványi anyagokat, a vas nem tud teljesen hasznosulni, ha nincs mellette C-vitamin és folsav bevitel. Brokkolit érdemes azoknak fogyasztaniuk, akik vérszegények, mivel vas, cink, foszfor, C-vitamin, kálium, kalcium tartalma jelentős.

Hirdetés
Hirdetés

Hozzávalók:

- 1 db sárgarépa karikára vágva

- 1 db vöröshagyma apróra vágva

- 5 gerezd fokhagyma apróra vágva

- 1 db paradicsom hámozva, félbe vágva

- 1 fej brokkoli rózsáira szedve

- 2 dl tejszín

- olíva olaj

- kemény sajt reszelve

Fűszerek:

- oregánó

- bazsalikom

- só,bors

A répát, vöröshagymát, fokhagymát serpenyőben olajon pirítom, amíg a répa puha nem lesz. Közben egy lábasba teszem a brokkolit, annyi vizet öntök rá, hogy ellepje, de nem többet, és sóval megszórom. A félbevágott paradicsomot és fűszereket hozzáadom a félig puha répához, fedő alatt párolom tovább. Amint a paradicsom „totyakos” lesz és a brokkoli is kész, a serpenyőből átöntöm a brokkolihoz, majd tejszínt adok hozzá. Botmixerrel pürésítem, és összefőzöm, hogy az ízek összeérjenek. Tányérba szedem, tetejére reszelt sajtot szórok.

Egy adag körülbelül 270 kcal.

Brokkoli krémleves

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend