Hirdetés
Boursin - Egészségséfünk receptje

Boursin - Egészségséfünk receptje

Sokszor nem tudom, mit is készítsek előételnek, ha vendégek jönnek, vagy csak egyszerűen a bor mellé mi lenne jó. Aki szereti a sajtokat, a különleges ízeket, annak ez a recept biztosan tetszeni fog. Az elkészítés egyszerű, csak a jó alapanyagokra kell figyelni.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: 10 perc

Hozzávalók:

  • 4 db 10 dkg-os tejszínes krémsajt, ebből egy füstölt
  • 10 dkg Camembert
  • 5 dkg márvány sajt
  • 1 fej fokhagyma zúzva
  • 3 db zöldhagyma aprítva
  • só, bors, petrezselyem aprítva

Ahogy az elején is írtam, igen egyszerű az elkészítés. Az összes hozzávalót egy tálba tesszük, és jól összedolgozzuk. A sózásnál figyeljünk, mert van, amelyik sajt sós lehet. Rozskenyeret vagy teljes kiőrlésű kenyeret pirítunk hozzá.

Boursin - Egészségséfünk receptje

Tipp! Ha van rá lehetőségünk, akkor már előző nap elkészíthetjük, így az ízeknek van idejük összeérni. Zöldhagyma helyett snidlinget is használhatunk.

Jó tudni! Egy esti borozgatáshoz szinte elkerülhetetlen a sajt. Ha a borozgatás kicsit elhúzódik, akkor érdemes egy kicsit „táplátóbb” borkorcsolyát készíteni, hogy másnap ne legyenek gondjaink. A megfelelő vízmennyiség elfogyasztása is segíthet, azt szokták ajánlani, hogy amennyi alkoholt iszik az ember, közben legalább annyi vizet is igyon. Ez természetesen nem a tömény italokra vonatkozik.

MÉG TÖBB RECEPT EGÉSZSÉGSÉFÜNKTŐL ITT!

Tápérték (100 g)

 

Krémsajt

Márványsajt

Camembert

Energia

342 kcal

366 kcal

368 kcal

Fehérje

5,9 g

20 g

17,9 g

Zsír

34,2 g

30 g

31 g

Szénhidrát

4,1 g

2,0 g

3,3 g

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend