Boursin - Egészségséfünk receptje
Sokszor nem tudom, mit is készítsek előételnek, ha vendégek jönnek, vagy csak egyszerűen a bor mellé mi lenne jó. Aki szereti a sajtokat, a különleges ízeket, annak ez a recept biztosan tetszeni fog. Az elkészítés egyszerű, csak a jó alapanyagokra kell figyelni.
Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók:
- 4 db 10 dkg-os tejszínes krémsajt, ebből egy füstölt
- 10 dkg Camembert
- 5 dkg márvány sajt
- 1 fej fokhagyma zúzva
- 3 db zöldhagyma aprítva
- só, bors, petrezselyem aprítva
Ahogy az elején is írtam, igen egyszerű az elkészítés. Az összes hozzávalót egy tálba tesszük, és jól összedolgozzuk. A sózásnál figyeljünk, mert van, amelyik sajt sós lehet. Rozskenyeret vagy teljes kiőrlésű kenyeret pirítunk hozzá.
Tipp! Ha van rá lehetőségünk, akkor már előző nap elkészíthetjük, így az ízeknek van idejük összeérni. Zöldhagyma helyett snidlinget is használhatunk.
Jó tudni! Egy esti borozgatáshoz szinte elkerülhetetlen a sajt. Ha a borozgatás kicsit elhúzódik, akkor érdemes egy kicsit „táplátóbb” borkorcsolyát készíteni, hogy másnap ne legyenek gondjaink. A megfelelő vízmennyiség elfogyasztása is segíthet, azt szokták ajánlani, hogy amennyi alkoholt iszik az ember, közben legalább annyi vizet is igyon. Ez természetesen nem a tömény italokra vonatkozik.
MÉG TÖBB RECEPT EGÉSZSÉGSÉFÜNKTŐL ITT!
Tápérték (100 g)
|
Krémsajt |
Márványsajt |
Camembert |
Energia |
342 kcal |
366 kcal |
368 kcal |
Fehérje |
5,9 g |
20 g |
17,9 g |
Zsír |
34,2 g |
30 g |
31 g |
Szénhidrát |
4,1 g |
2,0 g |