Hirdetés
Bőrápolás inkontinencia esetén

Bőrápolás inkontinencia esetén

Személyes tisztaságunk, ápoltságunk alapja jó közérzetünknek és önbecsülésünknek. Amikor vizelet és széklettartási zavarok hatására bőrünk tartósan nyirkos illetve szennyezett lesz, az veszélyezteti a bőr egészségét, ilyenkor több törődést igényel.

Hirdetés
Hirdetés

A helyes bőrápolási szokások kialakításával és betartásával a nem kívánt bőrkárosodások idős korban és fekvő betegnél is megelőzhetők vagy jól kezelhetők.

Amikor nem cserélik elég gyakran a pelenkát vagy a bőrápolás elégtelen, a testhajlatokban kialakulhat viszketés, kiütés illetve gombás fertőzés. A hatékony bőrápoló szerekkel végzett gondos és rendszeres kezelés azonban csodákra képes még csúnyán kipállott, elhanyagolt területeken is.


Bőrtisztítás

Bár a túl gyakori mosakodás árthat, mivel kiszárítja a bőrt, s annak berepedezése lehetővé teszi a baktériumok bejutását a bőrbe, mégis hangsúlyoznunk kell szennyeződések mielőbbi eltávolításának fontosságát. A szappanos vizet helyettesítő, eseti megoldás lehet a speciális, lemosást nem igénylő bőrtisztító szer használata.


Bőrvédelem

A felázott vagy gyakori dörzsölődéstől, vakarástól kisebesedett bőrön a speciális bőrvédő krémmel biztosítható enyhülés és mielőbbi gyógyulás.


Bőrtáplálás

A kipirosodott bőrre és a kicserepesedés ellen is hatásos a bőrpuhító krém napi használata, amely gyorsan felszívódik, tápláló és víztaszító tulajdonsága komoly segítség, amikor a beteg bőrét tartósan felmaró testváladékkal kell felvennünk a küzdelmet.


Életmód

Mindennapi szokásainkkal befolyásolni tudjuk bőrápolásunk sikerét, például a tiszta pamutból készült fehérnemű, ágynemű alkalmazásával, elegendő mennyiségű - körülbelül napi 2 liter - folyadék és egészséges élelmiszerek fogyasztásával, megfelelő kézápolással, hiszen a tisztán tartott, rövidre vágott körmök alól a kórokozók átvitele a sérült bőrre kevésbé kockázatos.


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend