Hirdetés
Bélszín carpaccio - Egészségséfünk receptje

Bélszín carpaccio - Egészségséfünk receptje

Aki szereti a bélszínt, annak ez is ízleni fog. nem kell félni tőle, hogy nyers hús, viszont arra figyelni kell, hogy valóban bélszín legyen. Igaz, hogy ez az egyik legdrágább hús, viszont nem kell belőle sok.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók:

  • 20 dkg marhabélszín
  • olíva olaj
  • 1 csomag rukkola
  • balzsamecet
  • frissen őrölt bors

Bélszín carpaccio - Egészségséfünk receptje

A bélszínt vágjuk nagyon vékony szeletekre, majd tegyük fólia közé, és jól klopfoljuk ki. Helyezzük el egy tálon a szeleteket, ha túl nagyok vágjuk el őket. Locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, és tegyünk rá frissen őrölt borsot. Szórjuk meg parmezán forgáccsal és rukkolával. Végül locsoljuk meg balzsamecettel.

Tipp! Pirítóssal vagy meleg  pizza kenyérrel is tálalhatjuk. Ha valaki szereti, akkor olíva bogyót is tehet rá.

Jó tudni! Önmagában, kenyérféle nélkül egy kalóriaszegény étel, ami finom, laktató, így akár ebédre, akár vacsorára is fogyaszthatják a diétázók is.

Még több egyszerű recept Egészségséfünktől

Tápérték (100 g)

 

Bélszín

Parmezán sajt

Balzsamecet

Energia

247 kcal

392 kcal

88 kcal

Fehérje

19,6 g

35,8 g

0,4 g

Zsír

18,2 g

25,8 g

0 g

Szénhidrát

0 g

3,2 g

17 g

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend