Hirdetés
Babos saláta - Egészségséfünk receptje

Babos saláta - Egészségséfünk receptje

A száraz babot nem nagyon szeretik a gyerekek. Nálunk a bableves még elmegy, de a sóletet, ami az én kedvencem, már nem nagyon szeretik. Viszont a bab egy nagyon fontos táplálékunk, ezért nem célszerű kihagyni. Valamilyen finom husi mellé készített salátába keverve azonban be tudjuk csempészni, még a gyerekek étrendjébe is.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: 10 perc

Hozzávalók:

  • ½ saláta (én a jégsalátát szeretem a legjobban)
  • több színű kaliforniai paprika
  • fehér bab konzerv
  • ½ fej lilahagyma aprítva
  • tökmagolaj

A jégsalátát, paprikákat csíkokra vágjuk, belekeverjük a leszűrt babot és a lilahagymát, majd meglocsoljuk tökmagolajjal. Ha a gyerekek jobban szeretik valamilyen salátaöntettel, akkor azzal is bekeverhetjük. De akár egyszerűen egy kis joghurtba belekeverhetünk csökkentett cukortartalmú majonézt is, és akkor még finomabb.

Babos saláta - Egészségséfünk receptje

Tipp! Az apró szemű fehér bab szerintem a legfinomabb, de mindenkinek más az ízlése. Természetesen bármilyen babot használhatunk. Magunk is megfőzhetjük a szárazbabot, babérleveles vízben, de fontos, hogy előtte való nap áztassuk be, különben nagyon sokáig fő.

Jó tudni! A bab zsírtartalma alacsony, viszont fehérjetartalma tízszerese a burgonyáénak. Nagyon sok rostot, ásványi anyagot, A- és B1-vitamint, szelént, vasat és folsavat is tartalmaz.

Tápérték (100 g):

 

Fehérbab konzerv

Jégsaláta

Paprika

Energia

114 kcal

10 kcal

27 kcal

Fehérje

7,2 g

0,6 g

1,0 g

Zsír

0,2 g

0,1 g

0,2 g

Szénhidrát

21,2 g

2,1 g

6,3 g

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend