Hirdetés
Aszalt szilvával töltött csirkemell - Egészségséf

Aszalt szilvával töltött csirkemell - Egészségséf

Nem mindenki szereti a húst édessel keverni. Így vagyok ezzel én is, néhány kivétellel, mint a sült sajt meggyszósszal, vagy az aszalt szilvás csirkemell. Ez utóbbi ráadásul az egyik kedvencem is! Hamar elkészíthető, és szinte garantált a siker.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: kb. 60 perc

Hozzávalók:

  • 4 csontozott fél csirkemell
  • 1 csomag aszalt szilva
  • 1 csomag szeletelt bacon szalonna

A csirkemelleket hosszában még elvágjuk, kicsit kiklopfoljuk. Először a szélesebb felére 3-4 aszalt szilvát teszünk, majd feltekerjük. Végül beletekerjük egy szelet bacon szalonnába. Hőálló edénybe tesszük, pici vizet teszünk alá, és 40 percig fólia alatt sütjük. Majd levesszük a fóliát és megpirítjuk a szalonnát. Vigyázzunk, hogy ne száradjon ki. Én legjobban friss salátával szeretem, saját szaftjával meglocsolva.

Aszalt szilvával töltött csirkemell - Egészségséf

Tipp! Aszalt szilva mellett, készíthetjük aszalt sárgabarackkal is. Sőt, ha nagyon keverni akarjuk, akkor egy húsra mindkettőből lehetünk. Én a maradék aszalt gyümölcsöt beteszem a tepsibe és a hússal együtt megsütöm. Salátán jól mutat a sült aszalt gyümölcs. Ehhez az ételhez jól illik még a krumplipüré is.

Jó tudni! A glutén-érzékeny embereknek  főleg a gabonafélékkel kell vigyázniuk, illetve a diéta során csak glutén-mentes készítményeket használhatnak. Viszont húst, zöldséget, gyümölcsöt, később tejtermékeket is fogyaszthatnak. Ha köretnek a krumplipürét választjuk, akkor a kezdeti időszakban tej helyett inkább használjuk a krumpli főzőlevét.

Tápérték: (100 g)

 

Csirkemell

Aszalt szilva

Bacon szalonna

Energia

114 kcal

240 kcal

486 kcal

Fehérje

21,2 g

2,1 g

16,8 g

Zsír

2,6 g

0,3 g

46,5 g

Szénhidrát

0 g

63,8 g

-

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend