Hirdetés
Angelina Jolie újabb családtagja halt meg mellrákban

Angelina Jolie újabb családtagja halt meg mellrákban

Vasárnap Angelina Jolie nagynénjét is elragadta a halálos kór. Debbie Martin mellrákos volt, csakúgy, mint nővére, Angelina édesanyja.

Hirdetés
Hirdetés

Angelina Jolie épp két hete bolydította fel a világot bejelentésével, miszerint mindkét mellét levetette, mert olyan hibás gént találtak szervezetében, ami 87 százalékra emelte esélyét a mellrák kialakulására.

A 61 éves Debbie Martin halálát férje, Ron Martin közölte az AP hírügynökséggel. Ron Martin szerint feleségében is megtalálták ugyanazt a BRCA1 jelű gént, amely Jolie szervezetében van, de csak 2004-ben, miután kiderült, hogy mellrákban szenved.

„Ha időben tudtuk volna, akkor mi is azt tettük volna, amit Angelina” – mondta a gyászoló férj.

Angelina azért volt ilyen óvatos, mert édesanyja 10 évig szenvedett a kórtól, és végül petefészekrákban hunyt el, amire a színésznőnek szintén magas, 50 százalékos a hajlandósága. Így Jolie-ra valószínűleg még egy komoly műtét vár majd, ha úgy dönt ezt a kockázatot is szeretné minimalizálni.

A színésznő legutóbbi nyilatkozatában mindenki figyelmét szerette volna felhívni arra, hogy bár a műtétek jó megoldást kínálnak, nem elegendőek a bajok megelőzéséhez. Az életmód is óriási befolyással van az egészségre, ezért nagyon figyelni kell az étkezésre, és a mozgással teli életmódra kell törekedni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend