Hirdetés
Amikor a rák elleni kezelés rákot okoz

Amikor a rák elleni kezelés rákot okoz

Sarah-Jane Philips-nek Hodgkin limfómája volt gyerekkorában, majd kétgyermekes anyukaként visszatért a rettegett kór mellrák formájában. Limfómájának kezelése a kiváltó ok.

Hirdetés
Hirdetés

16 évesen hat hónap kemoterápián és hat hét sugárterápián esett át, és az eredmények azt mutatták, hogy szervezetébő teljesen eltűnt a rák. Élte is tovább boldogan életét egészsn addig, amíg 20 évvel később daganatto fedeztek fel a bal mellében.

Amikor a rák elleni kezelés rákot okoz

A szörnyű csavar az a dologban, hogy a kezelés, ami korábban megmentette az életét, most visszataszította a betegségbe. Bár a mellrák híre megrázta Sarah-Jane-t, a hír nem jött derült égből villámcsapásként, ugyanis 2003-ban a brit Egészségügyi Minisztérium kiadott egy figyelmeztetést minden nőnek, aki egy bizonyos típusú sugárterápiát kaptt a Hodgkin limfómájára, hogy keressék fel orvosukat, mert azt találták, hogy fokozott mellrák veszélynek vannak kitéve. Konkrétan 50 százalékkal nőtt meg ezeknek a nőknek az esélye, hogy rosszindilatú daganat keletkezzen a mellükben.

Ezeket a nőket évente mammográfiára kellett járniuk, hogy azonnal felfedezzék, ha valami elváltozás lenne.

Ma már szerencsére nem létezik ilyen kezelés. A modern műszerekkel már sokkal célzotabban, kisebb területre tudják összpontosítani a sugár kezelést, így nem károsodhatnak más, egészséges sejtek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend